Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus: CT200h nabídne nejlepší posaz ze všech dosavadních Lexusů

Diskuze (12)
Lexus pečlivě rozmýšlí jednotlivé aspekty nového modelu CT 200h. Soustředil se proto i na hledání ideální pozice za volantem. Automobilka slibuje, že novinka nabídne nejlepší posaz ze všech dosavadních Lexusů.

Lexus CT 200h je sice hybridním hatchbackem, japonská automobilka ale chce, aby řidič už po nasednutí vnímal sportovního ducha tohoto auta. Velká pozornost proto byla věnována hledání pozice pro umístění sedadla, volantu a pedálové skupiny.

Hlavním úkolem bylo umístit řidiče co nejblíže těžišti auta. Automobilka jde ještě dál než u modelu IS F, kyčelní kloub řidiče je opravdu téměř na požadovaném místě. S touto pozicí koresponduje nízko skloněný volant, který svírá s rovinou úhel 21°.

Přední sedadla v CT 200h mají ještě výraznější boční vedení než v IS F. Ve správné pozici navíc řidiče drží výztuhy, které zabraňují deformaci bočnic a tím oslabení bočního vedení.

Při tvarování kapoty motoru byl zase hledán kompromis mezi požadovanou úrovní ochrany chodců a nízkou linií kapoty pro dobrý výhled z auta.

Definitivní premiéra modelu, který byl vystaven už na březnovém autosalonu v Ženevě, se uskuteční na začátku října na pařížském autosalonu. Prodej bude zahájen na konci roku.

Diskuze (12)
19. 8. 2010 21:46
nutne vidiet nazivo
v bielej farbe nazivo to fakt vypada dobre aj zvonku, samozrejme kazdemu oko lahodi nieco ine. Aj ked z fotiek sa mi to tiez nepacilo.
Jedine co tomu ja vytykam su dost male/uzke a dovnutra vtiahnute kolesa. Jako ono to ma svoj dovod, ale moc to dobre nevypada. Inac celkovo super, ktovie ako to pojde, vsetci sme v ocakavani ze to oproti standardnemu aparatu z priusa trochu "vytunia". :yes: :yes:
Avatar - da_b0mb
19. 8. 2010 16:36
Re: Volant svírá ůhel 21" s rovinou???
normálnímu jedinci dojde, že bylo myšleno hřídel resp. osu volantu...a těm slabším to dojde při pohledu na obrázek
19. 8. 2010 16:13
Design exteriéru
Zadek zboku vypadá jako seat a předek je zepředu nafouknutý až moc jako Toyota IQ. Ach jo, kdo to navrhovla??? Studie se mi líbila ale tohle.... neeeee a to jezdím Lexusem....
19. 8. 2010 16:09
Volant svírá ůhel 21" s rovinou???
Volant svírá ůhel 21" s rovinou??? Tak to ani náhodou. Takový úhel je v náklaďácích ale né v tomto Lexusu, hřídel volantu svírá tento úhel!!! Kde ten člověk co psal tento článek chodil na základku????
Avatar - da_b0mb
19. 8. 2010 14:36
Re: 3..2..1
interier paradni :yes: