Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LS: Nová generace se odhalí na podzim

Tomáš Dusil
Diskuze (1)
V pořadí již pátá generace luxusního japonského sedanu Lexus LS vyráběného od roku 1989 se ukáže na podzim na domácím autosalonu v Tokiu.

Lexus LS podle australského internetového magazínu Motoring nabídne nejmodernější techniku, jakou má mateřská automobilka Toyota k dispozici. Chybět nebude technologie umožňující částečně jízdu bez obsluhy řidiče. Zda tohle řešení bude nabízeno na všech trzích, nebo jenom někde, je samozřejmě otázkou.

Prodej vozu Lexus LS na světových trzích by měl být zahájen v polovině roku 2016, tedy v modelovém roce 2017. Podrobnosti o připravované novince zatím nejsou příliš známy, což platí také o pohonných jednotkách. Očekáván je osmiválec objemu 5,0 litru a výkonu 368 kW (500 koní), stejně jako hybridní verze spojená se zážehovým vidlicovým šestiválcem.

Základem vozu Lexus LS bude nová platforma určená pro automobily s pohonem zadních kol a motorem uloženým podélně vpředu. Později ji výrobce použije také pro verzi kupé. I ta by se mohla ukázat na nadcházejícím autosalonu v Tokiu coby konkurent pro Mercedes-Benz S Coupe.

Tomáš Dusil
Diskuze (1)
16. 7. 2015 14:22
LS
mal som tú česť s predošlou a aj aktuálnou verziou a popravde sa na nové LS-ko teším kedže momentálna verzia nemá chybu...to auto má stále svoju osobnosť a samozrejme vela ludí to neprizná, aktuálne LS sa s úrovňou komfortu a spracovania môže smelo rovnať konkurentom ako S, 7er alebo A8...

a 500 koňová V8čka,,na to som teda extrémne zvedavý.. :-|