Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus v Paříži

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Hlavní hvězdou pařížské expozice a klíčovým modelem pro Evropu na několik nejbližších let je Lexus CT 200h.

Plně hybridní hatchback nižší střední třídy má za úkol výrazně zvednout prodej japonské luxusní značky, která v posledních letech investovala nemalé prostředky do rozvojových aktivit v Evropě. Lexus CT 200h je vrcholem tohoto úsilí, protože jde o novinku, vyvíjenou především tak, aby odpovídal požadavkům Evropanů. První vozy přijdou na začátku roku 2011, kompletní ceník má být znám v listopadu 2010.

Po modernizaci řad GS, LS a představení nové generace RX nadešel čas pro závěrečný facelift nejmenšího sedanu IS. Nabídka motorů Lexusu IS se rozšířila směrem dolů, základní čtyřválcový turbodiesel v IS 220d (130 kW) se nyní nabízí ve slabším provedení IS 200d (110 kW).

Decentní facelift aplikoval Lexus i na vrcholnou verzi IS F.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
7. 10. 2010 07:11
Re: A čo je toto
Čo z toho, že sused bol na Evereste, keď si tam nebol ty...
Vody sú prebádané - ale niekým iným. To je rozdiel.
6. 10. 2010 22:14
Re: A čo je toto
Já bych řekl, že probádaný ty vody jsou dostatečně. Z mýho pohledu je problém v tom, jak jsou ty auta hnusný, když technika je v podstatě dokonalá. Všeobecně hraje roli asi image.
6. 10. 2010 21:13
Re: A čo je toto
Mas pravdu v mnoha vecech. At se jedna o Luxus, Infinity ci pochybnou Acuru jsou toto modely ZKOUSEJICI neprobadane vody.

Nektere modely se povedou nektere vubec, a tak to v zivote chodi. Ja si osobne myslim, ze pokud bude Infinity pouzivat motory MB diesel, tak to bude rana na solar, pro Lexus v Evrope na 100%.

Nadruhou stranu koketuje se, ze MB by mozna rad nektere komponenty od Toyoty, hybrid synergy system, kdo vi? At je to jakchce, je prece skvele, ze neko se snazi konkurovat automobilkam co maji 100lety historii, nebo ne?

6. 10. 2010 20:52
A čo je toto
A čo je toto zas za značku, žiadny šport, žiadna tradícia, žiadna história, a to sa nehanbia vyrábať autá...? >:D

No ale vážne, Lexus je pre mňa zvláštna značka, už menom naznačje, že nie je značkou pr každého, ale zas parta BMW, Mercedes, Audi - tá sa mi zdá byť niekde úplne inde.

U týchto áut som vždy vnímal technickú dokonalosť, menej už dizajn, ktorý je síce typický, ale ako osobitý mi príliš nepríde. Po usadení sa do interiéru som vždy mal zvláštny pocit, že sedím v aute o triedu menšom, ako vyzeralo zvonka - a po zhliadnutí papierov poznatok, že o triedu ťažšom.

Nuž, tak asi trochu iná šálka kávy ako tá, čo mám rád. Každopádne sú to zaujímavé autá a je radosť občas vidieť na ceste aj niečo iné ako produkt hromadnej výroby.