Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidička tramvaje: Někteří kolegové mě přestali zdravit

redakce AUTO.CZ
Diskuze (68)
Někteří kolegové mě přestali zdravit, říká řidička tramvaje Zuzana Kostková, která se k dnešní stávce nepřipojila a vyjela v půl čtvrté ráno z vozovny Vokovice.

Někteří kolegové mě přestali zdravit, říká řidička tramvaje Zuzana Kostková, která se k dnešní stávce nepřipojila a vyjela v půl čtvrté ráno z vozovny Vokovice. Podle ní se někteří řidiči připojili ke stávce proto, že měli strach z konfliktů s ostatními kolegy. Jít znovu do práce se ale Kostková nebojí, doufá, že se situace brzy zklidní. Popírá také, že by ve vozovně nastaly nějaké konflikty nebo blokády.

Kostková měla dnes původně učit řidiče, kteří si rozšiřují řidičský průkaz na nové tramvaje 15T. "Když město nejezdí, cvičné jízdy se také zrušily. Jeli jsme na své vozovny, kde jsme měli být k dispozici," řekla po ukončení ranní služby novinářům na centrálním dispečinku.

"Přišla jsme do práce jako ranní záloha. Dostala jsem okamžitě noty prvního vyjíždějícího. Bylo mi řešeno, že první řidič se bojí vyjet a přidá se ke stávkujícím, tak jsem vyjela," uvedla Kostková. "Nebylo mi bráněno ve výjezdu, to v žádném případě. Je pravda, že jsem si musela projít takovou uličkou, takovým houfkem kolegů, kteří mě přestali zdravit," poznamenala.

Někteří stávkující řidiči pražské dopravního podniku připouštějí, že "špalíry" pro řidiče, kteří se rozhodli vyjet, udělali. Někteří stávkující řidiči prý také přehodili výhybky tak, aby jiným zkomplikovali výjezd z vozovny. "Když jsme se to dozvěděli, hned jsme za těmi řidiči šli a požádali je, aby od toho ustoupili," řekl novinářům na centrálním dispečinku odborář Vratislav Feigel.

Na dotaz, proč se ke stávce nepřipojila, Kostková odpověděla, že podle ní jsou reformy nutné.

Řidička jezdila od půl čtvrté na lince číslo 22. Cestující podle ní reagovali velmi pozitivně a děkovali jí.

V Praze se dnes kvůli stávce zastavilo metro, vyjela jen část tramvají a autobusů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (68)
18. 6. 2011 00:47
Re: sraci
:yes:
17. 6. 2011 20:08
sraci
cesi vy ste hlupaci,nikdy nebudete nic mit,protoze nemate sebevjedomi a ste ze vseho posrany.jak si muzete nechat poroucet od toho zlodejskyho parlamentu,na tyhle diskuzi vidim jen par zbohatlicku,a vlez doprdelku,kteri dostaly dobry mistecka v nejakych novych firmickach,takze je jasny,ze jim tenhle system vyhovuje,ale kazdej neni zmrdik a nemel stesti jako vy,musi makat a ma za to *.ja sem to pochopil dost brzy a raci sem to zabalil,do ceska se vracim rad,ale zit se tam da tezko,diky korupci,ta je vsude,ale ne jak v cesku. :-) musite bojovat,nenechat si * na hlavu,jinak budete meit celej zivot howno!! >:D
Avatar - Ronault.
17. 6. 2011 18:46
Re: Ta ženská je chudá duchem
:yes:
17. 6. 2011 16:04
Re: Ono je jednoduhcé zaplatit si stávkokaze a oportunistů s
Snížení objemu prostředku nemusí znamenat automaticky snížení platu. Přidávalo se např.lékařům, účitelům. Tady vůbec nejde o to co to způsobilo, ale jak to vyřešili. A na příkladu USA je ukázka a potvrzení toho co já a jiní řikali že banky mohli mít dopad pro statní rozpočet minimálně 0,- . Neschopnost nebo úmysl ČSSD? Obojí stálo desítky miliard daňové poplatníky a doteď to tady využívaji že to ODS. Proč navrhnout bankovní daň? Protože zase chcete krást v cizích kapsách? Stačilo aby vrátili ve splátkách co dostali s nějakým malým bonusem.
17. 6. 2011 15:28
Re: Ono je jednoduhcé zaplatit si stávkokaze a oportunistů s
Takže žádné argumenty, jed KECY. Jak typické :-!