Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln chystá čtyři nové modely

Roman Daněk
Diskuze (48)
Americká automobilka Lincoln se nadechuje k nové vlně expanze, v čele se čtveřicí modelů: MKZ, MKX, Navigator a Navigator v prodloužené verzi L.

Luxusní americké vozy s logem Lincoln představují určitou třídu kvality a komfortu. V současné době se chystá velký rozvoj této automobilky. Manažer Lincolnu, Thomas Grill, to komentoval slovy: "Chceme během čtyř měsíců představit a vypustit na trh čtyři modely. Jedná se o sedan MKZ, crossover MKX, SUV Navigator a Navigator v prodloužené verzi L."

Koncem 20. století se luxusním značkám, jako je Lincoln nebo Cadillac, velmi dařilo. Ale jak už tomu v automobilovém světě bývá, na výsluní se málo kdo udrží delší dobu a na počátku 21. století začaly prodeje Lincolnu klesat. Modely Zephyr a Mark LT se nesetkaly s přízní zákazníků. "V tomto období jsme ztratili hodně zákazníků a naše pozice na trhu byla najednou velmi nejistá," řekl analytik Lincolnu, Erich Merkle.

Cestou ven z neustálého poklesu tržeb se ukázaly velké změny v image vozů Lincoln. Na scéně se objevily automobily s ostrými hranami, tvrdou vizáží a novým stupněm kvality. "Provedli jsme nové marketingové průzkumy a následné podrobné analýzy ukázaly, že našimi zákazníky by mohli být tvrdě pracující lidé, kteří chtějí ve volném čase vydělané peníze utrácet a dopřávat si odpočinek v luxusních vozech," řekl Thomas Grill.

Důkazem nové ofenzívy je i ocenění novinářů, kde Lincoln MKZ získal začátkem letošního roku v prémiovém segmentu luxusních sedanů, tedy teritoria automobilek BMW, Mercedes-Benz, Audi, Cadillac nebo Lexus, vítězství za "Nejlepší interiér roku" (Best Premium-Priced Car Interior of the Year).

Dalším strategickým krokem bude základní cena. Luxusní Lincoln MKZ bude ve své třídě jako jediný začínat pod cenou 30 tis. dolarů. Ve výbavě bude benzínový šestiválec o objemu 3,5 l s výkonem 193 kW (263 k), pohon všech kol a 17palcová litá kola. Obdobně bude postupovat i crossover MKX, základní cena bude pod 35 000 USD (pozn. red.: obě ceny jsou pro americký trh a jsou bez daně).

Roman Daněk
Diskuze (48)
17. 11. 2006 16:25
Re: Už jsem o tom psal, tohle může bejt konec US Fordu
truckem myslíš pikouše ??? nebonormální offroad/suv ??? pokud truckjako pikouš tak je na výběr asi jen mzi cadillac escalade ext ( test zítra v autosalonu na primě) a lincoln mark lt - ten pokud vím ještě v čr není. a pokud suv tak je teď asi velký boj escalade/navigator/range/gl/q7/ ... každé je v něčem lepší a v nečem vyniká zas jiné. v téhle kategorii vylženě špatné auto není ;-) záleží na tom co se ti líbí a co preferuješ
14. 11. 2006 23:51
Re: Už jsem o tom psal, tohle může bejt konec US Fordu
Propadni se hanbou... :no:
Avatar - donPedro
14. 11. 2006 21:39
Re: Už jsem o tom psal, tohle může bejt konec US Fordu
Tak tak, FAUL, já bych ho šacoval tak na minimálně 2+2 minuty
14. 11. 2006 20:02
Re: Designové přešlapování
nevíš kdo dělal design navigatora 2003 ?? resp kdo tam tomu vládne teďka ??? :*)
14. 11. 2006 19:38
Re: Už jsem o tom psal, tohle může bejt konec US Fordu
ano dávám ti za pravdu zejména v praze jezdí amerik hafo ( stejně ale i tak v dalších velkých městech ) ... ale loni jsem zavítal do okolí sloupu u č.l. a tam se v jedné malebné vesničce u jednoho malebného domčeku skvěl mustang ... nádherný pohled :-)