Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln MKS: první z velké dvojky

Libor Zezulka
Diskuze (47)
Lincoln se již před časem nechal slyšet, že do roku 2007 přivede na trh dva nové sedany. Koncept MKS naznačuje, co americká luxusní značka chystá.

Lincoln před časem slíbil modelovou ofenzívu a jeho počínání na autoshow v Detroitu napovídá, že svůj slib splní. Vedle nového crossoveru MkX představil studii luxusního sedanu, také ocejchovaného kombinací písmen znějící MKS. Dynamický design konceptu s agresivními světlomety a mohutnou mřížkou chladiče, avšak umírněnější zádí má být příslibem nového designového směru, jenž Lincoln s chystanými sedany nastolí.

Jelikož sériová podoba se od vzezření vystavené studie údajně příliš lišit nebude (odporoučí se například celoskleněná střecha), lze očekávat zajímavý posun. Uvnitř Lincoln zvolil klasické uspořádání a použil tradiční materiály, vrchní část palubní desky pokryla semiš, výdechy ventilace lemuje chrom, výplně dveří a sedadla Lincoln potáhnul jemnou kůží. Sedadla se elektricky nastavují v 14 polohách a jak připomíná výrobce, jsou nejen vyhřívaná, ale také odvětrávaná.

Sedačky nebo 8palcový dotykový displej zakončující středovou konzolu nejsou jedinými technologickými lahůdkami konceptu. Lincoln vybavil MKS adaptivními předními světlomety s LED diodami řízenými elektrickými senzory, dovnitř instaloval telefon s bluetooth, poslední verzi Mobile Media Systém umožňující „stahování“ aktuálních informací o počasí a dopravě nebo výkonný hudební systém.

Celý koncept Lincoln postavil na 20palcová litá kola, dosud největší kola použitá u této značky, a do motorového prostoru narouboval osmiválec s objemem 4.4 litru poskytující maximální výkon 231 kW. Přenos točivého momentu na všechna čtyři kola zajišťuje šestistupňový automat.

Libor Zezulka
Diskuze (47)