Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln MkX: začátek nové éry

Libor Zezulka
Diskuze (19)
Lincoln podle očekávání představil v Detroitu nový crossover MkX. Ten není zajímavý pouze příbuzenstvím s Fordem Edge, ale také novým písmenným názvem.

Nový Crossover automobilky Lincoln, který nahradí model Aviator, se konečně ukázal světu. Podle předpokladu dostal písmenný název MkX, a také podle předpokladu se velmi podobá svému sourozenci Fordu Edge. Jelikož oba vozy mají stejný technický základ, nabízí prakticky stejný vnitřní prostor a trochu rozšířenou výbavu. I do Lincolnu MkX bude možné pořídit nový DVD zábavní systém s 8palcovými obrazovkami, novou satelitní navigaci nebo panoramatickou střechu.

Pomineme-li vnější design, u něhož se považuje odlišení od sourozenců za samozřejmost, nalezneme rozdíly především v odlišně tvarované středové konzole a palubní desce. Naopak pod kapotou pracuje stejný zážehový šestiválec s objemem 3.5 litru spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. Zájemci o Lincoln MkX se mohou také těšit na systém AdvanceTrac s RSC - stabilizační systém, který používá dva gyroskopické snímače pro kontrolu stáčení vozu kolem svislé osy a náklonů v zatáčkách.

Libor Zezulka
Diskuze (19)