Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln MKZ představuje svou otevíratelnou panoramatickou střechu

David Bureš
Diskuze (1)
Podobně jako koncept, i sériová verze nové generace sedanu MKZ se bude pyšnit bohatě prosklenou střechou.

Sériová verze nové generace nejmenšího Lincolnu, sedanu MKZ, bude představena na nadcházejícím autosalonu v New Yorku. Automobilka prozatím prezentuje jeho obrovskou panoramatickou střechu. Ta bude samozřejmě za příplatek.

Už studie tohoto vozu, prezentovaná na letošním detroitském autosalonu, měla prosklenou střechu, jen málokdo však očekával, že tak rozměrnou panoramatickou střechu dostane i sériové MKZ.

Bude se jednat o jednu z největších otevíratelných panoramatických střech, které se kdy objevily na sériovém sedanu, rozkládá se totiž na ploše velké 1,41 metrů čtverečních.

Střechu bude možné otevřít, střešní panel v tomto případě sjede po zadním okně. V přední části střechy, u čelního skla se zároveň vysune větrný deflektor, zmenšující turbulenci vzduchu v kabině. Samotné otevření (popřípadě zavření) má trvat 10 sekund. Po otevření vznikne z MKZ v podstatě vůz typu targa.

Jakmile automobil překoná rychlost 64 km/h, otevřená střecha se posune dopředu o 20 centimetrů, aby se v kabině snížil hluk.

Otevíratelná panoramatická střecha bude součástí příplatkové výbavy, Lincoln však zatím neuvedl, kolik bude zhruba stát. Vedení automobilky věří, že většina zákazníků si tuto panoramatickou střechu objedná.

Nejmenší a zároveň nejlevnější model značky Lincoln vznikl na podzim 2005 přejmenováním modelu Zephyr. Lincoln MKZ je v podstatě luxusním dvojčetem amerického Fusionu a má za sebou dvě modernizace, které prodělal v letech 2007 a 2010.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
2. 4. 2012 10:19
Tak to je mazec
To se Linoclnu podařil velmi zajímavej počin, no sem zvědav kdo to okopíruje jako první..