Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln nebude vyrábět kupé ani jakékoliv jiné sportovní modely

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Americká automobilka Lincoln vyloučila možnost, že by v brzké době vyráběla jakýkoliv sportovní model. Původně se hovořilo o luxusnější variantě Fordu Mustang, nic podobného ale nevznikne.

Již několik let se debatuje o možnosti vyrábět luxusnější verzi Fordu Mustang pod taktovkou automobilky Lincoln. Nyní však podobné věci vyloučil globální ředitel značky Matt VanDyke. V rozhovoru pro Automotive News uvedl, že „luxusní kupé a sportovní vozy nejsou cestou, kterou by měl současný Lincoln kráčet“.

Podobné prohlášení se nelíbí fanouškům sportovních strojů, kteří by další verze Mustangu uvítali. Slabé vozy však Lincoln rozhodně nevyrábí, ostatně faceliftovaný vůz MKZ bude k dispozici s novým třílitrovým šestiválcem GTDI, který má dávat 298 kW a točivý moment 541 N.m. Automobilka pak rovněž představí tři nové modely v následujících letech, přičemž prvním bude Continental, jenž se má oficiálně představit v lednu. Další dva vozy jsou drženy v tajnosti, jedním z nich by však měl být nový crossover Aviator založený na Fordu Explorer.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - MadPete
24. 11. 2015 12:58
Lincoln
Sportovní vozy pokud vím Lincoln nikdy nevyráběl, i jeho kupé byla vždy spíš luxusní a pohodlná. Pro taková se trh smrskává, sázka na jistotu jsou kříženci, SUV a všechny jejich deriváty. A když už kupé, tak jediné čtyřdvéřové, to dá rozum. V tom pádě si já ponechám svůj kabriolet bez skládácí střechy.