Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Locus Plethore: rychlík ze země ledního hokeje

Aleš Jungmann
Diskuze (13)
Na trh přichází další supersportovní automobil, tentokráte z poměrně netradiční země – z Kanady.

Kanadský výrobce supersportovních vozů Locus se chystá uvést do výroby nový model – Locus Plethore. Nabízen bude ve výkonnostních variantách od 550 kW (750 k) do 955 kW (1300 k). Model Plethore, přezdívaný „bomba z Quebecku“, má být prvním kanadským supersportem nabízejícím exotický design spolu s enormním výkonem. Pohání ho osmiválcový motor GM Performance 8.2L small block, jehož síla je na zadní kola přenášena přes manuálně řazenou šestistupňovou převodovku.

Vůz je kompletně postaven z karbonu, se kterým má jeho konstruktér, Luc Chartrand, bohaté zkušenosti především díky úpravám exotických automobilů. Díky karbonu je hmotnost automobilu pouze 1250 kg. Řidič je ve voze usazen centrálně, jeho dva spolujezdci mají svá sedadla po stranách více vzadu. Stejné uspořádání interiéru měl například McLaren F1. Luc Chartrand k tomu dodává: „Zvolili jsme toto řešení nejen kvůli tomu, že řidič má z prostředku vozu nejlepší výhled. Zároveň jsme totiž chtěli zajistit co nejvíce místa pro všechny pasažéry, což se povedlo. Do vozu se vejdou tři osoby s výškou 198 cm, což je u automobilu této kategorie nevídané.“

Cena bude v Kanadě začínat na částce 330.000 CAD, což je zhruba 6,5 milionu Kč. Objednávky bude Locus přijímat od konce tohoto roku přičemž roční výrobní limit je 400 vozů.

Aleš Jungmann
Diskuze (13)