Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus Elise Type 72D: Sběratelský kousek přijede rovnou pod vánoční stromeček

Michal Otruba
Diskuze (5)
Lotus uvede na trh limitovanou edici typu Elise k oslavě 35. výročí mistrovského titulu Emersona Fittipaldiho s vozem Lotus 72D.

Jedním z nejlepších vozů formule 1 byl Lotus 72, se kterým legendární Emerson Fittipaldi zvítězil v roce 1972 v pěti z jedenácti závodů světového šampionátu. Stal se tak nejmladším mistrem světa v historii formule 1, kdy si na druhého Jackieho Stewarta vytvořil v konečném účtování výrazný 16ti bodový náskok.

Lotus při této příležitosti vyrobí speciální edici modelu Elise s označením 72D, která bude omezena pouze na 50 ks, z čehož dvacet půjde do Spojených států. Sběratelsky velmi atraktivní kousek budou zdobit zlatá kola, zadní spoiler, zlaté lišty a interiér bude vyveden ve dvoubarevné kůži. Majitelé dostanou také dekorativní helmu a certifikační dokumenty k zakoupenému vozidlu podepsané synem jednoho ze zakladatelů této automobilky Clivem Chapmanem. Elise Type 72D by měl stát méně než 60 tisíc dolarů a na trh by měl dorazit ke konci tohoto roku, takže to bude skvělý vánoční dárek. Kdo chce vidět Lotus Elise Type 72D, nechť se do 15. dubna dostaví na autosalon do New Yorku.

Michal Otruba
Diskuze (5)
11. 4. 2007 08:36
Re: LOTUS
Za mega sezenes toho hodne, prave tou otazkou je jesltli chces ultimativni motokaru nebo prakticke kupe nebo dokonce i hodne rychly sedan...to vsechno se da za melon. PS: nauc se cist a pouzivat sluvko 'lepsi' ...protoze se muze stat, ze ti nekdo rekne, ze oktavia je lepsi nez elise...a bude mit pravdu ;-)
10. 4. 2007 13:50
LOTUS
Elise je uplne suprovy auticko, hracka pro dospele, motokara pro lidi kterych okruhem jsou okresky za mestem. Sem si temer jist ze si ho nikdy nekoupi...proto ze nechci, pride mi prilis ortodoxni a za tu cenu jsou tu i lepsi alternativy...teda, kdyz ultimativni radost z jizdy ste ochotni zamenit za vice pouzitelnosti. Co mne ale uz dost dlouhou dobu irituje je to nekonecne mnozstvi vsech moznych limitovanych a nelimitovanych verzii...jakoby to, ze Lotus nevi kam dal s elisem, se snazi zabalit do desitek ruznych verzii toho sameho auta. Prijde mi to, ze polovica vsech lotusu jsou nake limitovane serie...lisici se barvou, nebo nakou technickou drobnosti...PS, pamatujete ty kvanta ruznejch Skoda favorit/format xxx line...