Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus Exige pro australskou policii

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
Australské dálniční policii už pravděpodobně nikdo neunikne. Alespoň po dobu, po kterou bude mít k dispozici sportovní vůz Lotus Exige.

Australská pobočka Lotus Cars se rozhodla tamnímu policejnímu sboru z Bankstown zapůjčit sportovní vůz Lotus Exige. Během následujících šesti měsíců vůz policie využije pro různé programy, mezi něž v první řadě patří zlepšení vztahů s místními automobilovými nadšenci a mládeží.

Vůz bude z pochopitelných důvodů využívat i dálniční policie, a to zejména v rámci měření rychlosti a silničních kontrol. Lotus navíc nabízí mnohem nižší spotřebu než tradiční osmiválce a šestiválce, které se běžně nacházejí ve flotile australské policie, a jedná se tak i o ekologicky šetrné řešení, na kterém má zájem politická reprezentace. Oproti tradičním policejním sedanům je Lotus Exige o polovinu lehčí a na 100 km spotřebuje o zhruba 5 litrů benzinu méně. Zrychlení je přitom o 30 procent lepší. Lotus Exige má pod kapotou přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 l. Motor i karoserie jsou vyrobeny z lehkých materiálů.

Tato forma spolupráce není první svého druhu. Lotus již v minulosti spolupracoval s britskou policií a protože šlo o téměř identickou spolupráci, jejíž výsledky byly pozitivní, padlo rozhodnutí zopakovat akci v Austrálii.

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
20. 2. 2007 13:54
opravicka
Maji ho jen zapujcen, a rozhodne ho na mereni rychlosti, ci podobnou ploicejni cinnost pouzivat nmebudeou (sice nerikaji proc, ale asi maji strach, ze by to nekde rozstrelili :-) ) ale spis na "PROMO" akce, protoze tohel autop je napadny a ma tak prilakat pozornost "nezbedne" mladeze a policii jim priblizit..... >:-[]