Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus uvede na trh tři nové modely během tří let

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Představení nové vlajkové lodi Lotusu - sportovního Espritu - se odkládá na druhou polovinu roku 2009. Již za dva roky ale mají přijít jiné dvě novinky.

Minulý týden představila skupina Lotus své plány na následující tři roky. Neobvykle otevřená atmosféra souvisí zřejmě s vytvářením dobré nálady u akcionářů, protože výroba sportovních vozů stagnuje nebo klesá. Strategicky důležitou částí skupiny tak pro následující roky zůstává výzkumná a vývojová odnož Lotus Engineering, která vyvíjí na zakázku automobilová řešení pro automobilky z celého světa.

Ve spolupráci s malajským vlastníkem je již vyvíjen sportovní model, který bude s největší pravděpodobností prodáván pod značkou Proton. Jeho uvedení na trh se očekává v květnu 2008. V prosinci stejného roku příjde na trh nový sportovní Lotus střední třídy.

Zcela nový Esprit, původně naplánovaný také na rok 2008, se nakonec podle oficiálních informací začne vyrábět až na konci roku 2009.

První snímky z testování prototypu na Nürburgringu jsme již před časem zveřejnili. To byl vůz právě oblečen do stylového kabátu starého Espritu. Počítačově upravený snímek žlutého vozu ukazuje možnou podobu nového Lotusu. Nový Esprit má mít podle neoficiálních informací uprostřed uložený osmiválec o objemu 4,8 litru od BMW s výkonem asi 270 kW. Primárním trhem bude USA. Výrobce počítá s produkcí 1000 - 2000 vozů ročně. Nový supersportovní Lotus se bude vyrábět v britském závodě v Hethel (Norfolk).

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Avatar - davy
26. 9. 2006 09:35
presne tak
Souhlas, presne tenhle koncept mne velmi oslovuje. V takovemto aute bez prebytku elektorniky (u Speedsteru bez klima, posilovace rizeni, stabilizace atd.) si uzijes otocky pres rucku, prirozene driftingy v zatackach, kdy si auto vedes jednou rukou a hrajes si lehce se smykem. To se v jinem aute zazit neda. O Lotusu uvazuji jeste ze 2 duvodeu, jednak i v kabriu je mi v lete horko a Lotus tam mylsim dava klima a jednak je to v CR raritka a hlavne, za naprosot super cenu. Takze sem s novymi modely ;-)