Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ludanek: Škoda Fabia S2000 by měla být hotova v roce 2008

Ondřej Láník
Diskuze (27)
Na stránkách www.skoda-auto.cz byl včera zveřejněn rozhovor s bývalým šéfem vývoje Škoda Auto, Haraldem Ludanekem. Zásadní informace se týká Fabie S2000.

Z rozhovoru citujeme:

Vaším dílem je i studie sportovního speciálu S2000; jak to vypadá s jeho dalším vývojem a případným nasazením do soutěží?

"Reálné nasazení vozu bude, to slibuji. Z koncernu jsme v loňském roce získali příslib, že v kategorii motoristického sportu můžeme pokračovat, a já jsem přesvědčen, že je to pro Škodu ta správná kategorie.

Půjde ale o auto tak říkajíc „lidovější“, víc orientované na naše zákazníky, kteří si ho také budou moci spíše koupit.

Modely WRC jsou tak složité a drahé, že si je mohou dovolit pouze silné týmy s profesionálními jezdci. Naproti tomu S2000 si budou moci dovolit i soukromníci, jedinci nadšení pro motoristický sport, a tak to také bylo zamýšleno.

S2000 má před sebou ještě rok tvrdého vývoje. Motor bude vyvíjen společně s Audi a já samozřejmě budu tento vývoj ve Wolfsburgu podporovat tak, aby vznikl opravdu skvělý motor. Podvozek a karoserie už jsou v kompetenci Škody.

Náš cíl je takový, že vůz by měl být hotov v 1. čtvrtletí roku 2008. S vozem, který byl vystaven v Ženevě pojedeme teď do aerodynamického tunelu kvůli doladění tvarů a budeme ho také testovat "na válcích". Rovněž ještě potřebujeme nějaké dobré nápady, jak na přední části ušetřit asi tak 30 až 60 kg hmotnosti. Po celozávodní dovolené bychom měli začít s prvními testy na zkušební dráze. Tyto testy nebudou tajné, ale veřejné, takže fanoušci se jich budou moci zúčastnit.

V panu Michalu Hrabánkovi máme od dubna také nového vedoucího Motorsportu, který se bude intenzivně podílet na realizaci projektu rallye."

Ondřej Láník
Diskuze (27)
6. 4. 2007 09:05
Re: Co čekat
Jenomže S 2000 je uplně nová kategorie,všichni budou začínat od nuly, takže mají všichni stejnou šanci na výhru. Fabie WRC bylo výborné auto, jenom nemělo dobré jezdce a mělo na prd vedení. Stačilo aby si do něj sednul dobrý jezdec ( MCRAE) a najednou i Fabka měla šanci na výhru. Ano možná to byla náhoda ale on sám řekl že to auto má na víc. Myslím si že kdyby nejezdil SCHWARCZ ale třeba KOPECKY tak to všechno dopadlo jinak, ale to už je jedno.
6. 4. 2007 07:27
Konečně zase Čech
Konečně zase Čech ve vedení Škody Motorsport. Nic proti Nemcum, ale nedaj do toho srdce tak jako Čech. :-)