Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxusní SUV Mercedes-Maybach GLS má přijet ještě letos z Alabamy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Mercedes-Benz slaví s luxusními modely Maybach obchodní úspěchy a hodlá v nich pokračovat za pomoci modelu odvozeného z nové generace SUV GLS. Dočkat se jej máme letos stejně jako výchozího modelu.

Mercedes-Benz již začátkem roku 2017 potvrdil, že pracuje na SUV, které má nést značku Mercedes-Maybach. Pekingský autosalon na jaře roku 2018 se pak stal místem, kde byl představen koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, spojující prvky SUV a sedanů.

V letošním roce se očekává odhalení nové generace SUV Mercedes-Benz GLS, představující přímou konkurenci pro BMW X7 a Range Rover. Tato novinka pak má posloužit jako základ pro SUV značky Mercedes-Maybach a to má na trhu soupeřit o zákazníky s Bentley Bentayga a Rolls-Royce Cullinan.

Video se připravuje ...

Podle Automotive News má být nové SUV značky Mercedes-Maybach vyráběno v Tuscaloosa v Alabamě a s cenou kolem 200.000 amerických dolarů (zhruba 4,54 milionu Kč) se má jednat o nejdražší automobil vyráběný v současnosti na severoamerické půdě.

Nový zástupce značky Mercedes-Maybach se má podle dostupných informací od výchozího modelu GLS v případě exteriéru lišit jen mírně přepracovaným provedením předních partií. Očekává se, že design karoserie této novinky bude právě v oblasti přídě inspirován konceptem Mercedes-Maybach Ultimate Luxury z loňského roku.

Mercedes-Maybach se má od zástupce značky Mercedes-Benz odlišovat především provedením interiéru. To má být v podobném stylu jako u limuzín s označením Maybach a nabízet široké možnosti individualizace.

V souvislosti s pohonnou jednotkou se pak spekuluje o použití přeplňovaného vidlicového osmiválce s výkonem kolem 412 kW (560 k), ale vyloučeno není ani provedení s hybridním pohonným ústrojím, poskytujícím vyšší výkon.

Výstavní premiéra SUV značky Mercedes-Maybach se pak s ohledem na její prodejní výsledky i loňskou představení konceptu Ultimate Luxury na pekingském autosalonu očekává v Číně. Nejčastěji je pak zmiňován autosalon v Šanghaji, který se má uskutečnit ve druhé polovině letošního dubna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)

Doporučujeme

20. 3. 2019 09:45
Re: HNUS, HNUS, HNUS
Zialbohu ty bys svou sinusoidu potřeboval překonat taky >:D Opravdu nevím co je na MB tak nekoukatelného.
Avatar - 3_diamanty
20. 3. 2019 08:20
Re: HNUS, HNUS, HNUS
zialbohu pekny dizajn od nich vie dnes uz len Gecko.. zbytok je nekukatelny... a vizualne fakt lacny.... ale tak nejak tuto eru treba prekonat a snad sa v najblizsich rokoch medvede opat vratia k hranam a k serioznym tvarom a bude to zase ok ... proste treba tuto sinusovku nejak prekonat a opat vystupat na vrchol... kazdy ma obcas aj slabsie dizajnove roky ... premiovky nevynimajuc... :yes:
Avatar - 3_diamanty
20. 3. 2019 08:11
cullinan je fesak
ale tento sedan na megakolach mi pride ako nejaka lacna kolotocarovina.. ale tak asi ako vizualne vsetky medvede dnes s vynimkou este neskazeneho Gecka .. takze neprekvapujuci antidizajn

rolls moze byt naprosto v klude [odkaz] je nadalej v inom vesmire a celkom bezpecne :yes:
Avatar - chalan66
19. 3. 2019 23:07
HNUS, HNUS, HNUS
No Mercedes mám rád ale toto čudo SUV sedan s detskými tvarmi , je úplna katastrofa. Dizajnovo lacné , až nepekné
Avatar - _Karel_
19. 3. 2019 19:39
SUV
Pro mě jedno z nejošklivějších SUV.