Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxusní vozy Rolls-Royce a Bentley budou mít v květnu první tuzemský sraz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (27)
Vedle veteránů i současných modelů obou značek budou v přírodním parku v Dubči u Prahy k vidění další historické vozy, motocykly a mopedy. Informoval o tom dnes Rolls-Royce & Bentley Club ČR, který akci pořádá.

Podle statistik Sdružení automobilového průmyslu je v Česku registrovaných 65 vozů Rolls-Royce a přes 300 Bentley. Průměrné stáří "rollsů" je kolem 11 let, u vozů Bentley necelých šest let. Loni si Češi pořídili 29 nových Bentley a dva Rolls-Royce.

Tradiční britské značky, které byly desítky let spojené, mají od konce 90. let minulého století německé vlastníky. Rolls-Royce se uchýlil pod křídla BMW, Bentley patří do skupiny Volkswagen. Ceny ojetých rollsů začínají v tuzemsku na zhruba 300.000 Kč, nový vůz vyjde na minimálně 6,5 milionu korun. U vozů Bentley cena nového auta začíná zhruba o 1,5 milionu níže.

Areál srazu, který se koná 17. května od 10:00 hodin, bude rozdělený na dvě části. V té horní budou k vidění vozy Rolls-Royce a Bentley všech možných karosářských variant, stavu i stáří. Návštěvníci budou moci obdivovat předválečné veterány, klasické limuzíny z let poválečných, moderní limuzíny z nedávno minulých let, ale také aktuální modely, které dorazí přímo ze showroomu prodejců. Se svým vozem Rolls-Royce Silver Shadow přijede i herec Pavel Trávníček. Spodní část bude vyhrazena veteránům a historickým a klasickým vozům, motocyklům a dalším jednostopým vozidlům. Vstupné na sraz bude dobrovolné.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (27)
Avatar - Filip007
22. 4. 2014 19:40
Re: Rolls Royce jsou hezký,ale extrémně nepraktický
Cože? Vy byste raději A8 místo Rollse? A že A8 má hezčí interiér? To jsi upad ne?
To máš asi pravdu, že s RR Phantom se blbě parkuje ve městě, ale tomu majiteli to je jedno, když bude mít řidiče, což majitelé RR mají. Rolls Royce je skvěle udělané auto a řekl bych, že bude jedno z nejpohodlnějších a nejluxusnějších aut na světě a o to jde. Nikoho nezajímá, že se naklání...
Rolls rovná se Luxus. To jsou synonyma. :-!
22. 4. 2014 10:32
Re: Rolls Royce jsou hezký,ale extrémně nepraktický
Ted uz v tomhle stromu nepoznam, kdo na koho reagoval. Ja chtel na flyboye, ktery v tom voze evidentne nikdy nesedel. :-)
22. 4. 2014 09:58
Re: Rolls Royce jsou hezký,ale extrémně nepraktický
Co osobně přitahuje mladýho borce jako seš ty na takovém autě jako je Ghost?
Podle mně se v Rollsu sedí nejlíp vzadu...
22. 4. 2014 07:32
Re: Rolls Royce jsou hezký,ale extrémně nepraktický
:yes:
22. 4. 2014 07:32
Re: Rolls Royce jsou hezký,ale extrémně nepraktický
házení perel sviním...nemá to smysl. Tenhle hošík ještě ani nesmí řídit, jeho "myšlenky" jsou řízeny katalogy zdarma. Ty mu RR ani Bentley zřejmě nedá. :-)