Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mach7 Falcon: Supersport z Michiganu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Mezi premiéry letošního autosalonu v Detroitu patřil i supersport společnosti Mach 7 Motor Sport.

V Michiganu sídlící Mach 7 Motor Sport je divizí společnosti A.P. Engineering. Od roku 2007 se tato firma věnuje výrobě zakázkových dílů pro první i druhou generaci Dodge Viper. Základ nabídky představují snímatelné pevné střechy, boční okna a kryty výfuků pro Viper RT/10 z let 1992 až 2002. Pro Viper SRT-10 je v nabídce hard top a kompletní aero kit.

I díky ukončení produkce Dodge Viper se Mach 7 Motor Sport posouvá do nové fáze své existence a letos v Detroitu představil supersport Mach7 Falcon. Na rozdíl od Viperu, s nímž mají v této firmě bohaté zkušenosti se novinka pyšní šasi i karoserií vyrobenou z uhlíkových vláken a motorem umístěným před zadní nápravou.

Design Falconu je údajně výsledkem vášně pro sportovní automobily. Agresivně tvarované přední partie mohou především díky tvaru vstupu vzduchu někomu připomínat poslední kreace značky Lotus představené na podzim v Paříži, ale tato podobnost je čistě náhodná.

Inspiraci pro linie Falconu lze totiž najít v Itálii a dokonce až v osmdesátých letech. Z bočního pohledu připomínají tvary střechy i blatníků tehdejší osmiválcová Ferrari. Při pohledu zezadu a z vrchu vyniknou široké blatníky, plynule klesající C-sloupky a mírně zvednutá odtrhová hrana. Právě těmito prvky spolu s možná až příliš velkými zadními svítilnami Falcon připomíná Ferrari 288 GTO z roku 1984.

Informace o technice ukryté pod karbonovou karoserií jsou prozatím poměrně stručné. K pohonu Falconu o hmotnosti 1293 kg slouží prozatím blíže nespecifikovaný přeplňovaný osmiválec pocházející z nabídky koncernu General Motors, který produkuje výkon 471 kW (640 k). Síla tohoto motoru je přenášena na kola zadní nápravy prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. Nejpravděpodobnějším dárcem orgánů je Corvette ZR-1.

Podvozek využívá stejné stavitelné tlumiče značky KW jako Dodge Viper ACR a dodavatelem brzdového systému s šestipístkovými třmeny je společnost Stop Tech. Kontakt s asfaltem mají na starosti 20palcová kola obutá do pneumatik Michelin o rozměrech 275/35 ZR20 vpředu a 335/30 ZR20 vzadu.

Vzhledem ke zkušenostem firmy s výrobou odnímatelných střech pro Vipery nijak nepřekvapí, že Falcon není klasické kupé, ale Targa s odnímatelným střešním dílem. Součástí standardní výbavy je i posilovač řízení, ABS a elektrické ovládání oken i vnějších zpětných zrcátek.

Řidič a jeho spolujezdec si kromě výkonů pohonné jednotky a čerstvého povětří mohou užívat i kožené čalounění, výkonný audio systém BOSE, vestavěnou navigaci Garmin, rozhraní Bluetooth a připojení pro iPod.

Cena prozatím nebyla zveřejněna, ale Mach7 Motor Sport má v plánu ročně vyrobit 15 Falconů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - jurajos
31. 1. 2011 16:44
Re: Viper+Ferrari= Mach
No mladý muž, ale tam tá technika - usporiadane pohonu, zásadne podmieňuje vzhľad. A keby aj nie...áno, má to 4 kolesá a volant...celý Viper. ;-)
31. 1. 2011 14:36
Re: Viper+Ferrari= Mach
Prevlecenej viper, zabradli z komercky, kopirovani ferrari.. Ja to zase vidim, jako svebytnej model a druh, kterej se v evrope nevyskytuje. jestli jsi to jako machrovani nemyslel, vyznelo to tak. Jasny, par veci vypada podezrele, ale zalezi taky na tom, jak to zapada do celku. Je tezky dneska nekoho nekopirovat, ctverecky nebo kolecka vypadaj porad stejne
31. 1. 2011 13:13
Re: Viper+Ferrari= Mach
proč? Čím jsem machroval? Až budeš mít příště menstruaci, tak si to vybíjej jinde Franto.
31. 1. 2011 13:12
Re: Viper+Ferrari= Mach
já nehodnotil techniku,ale vzhled! Přečti si ještě 5x můj příspěvek, snad ti to bude stačit.
Avatar - Camaro427
31. 1. 2011 00:18
mach
No nemuzu si pomoct, ale ty predni svetla mi prijdou okopirovany z misaka evo X. A vubec je to nejaka slatanina. Ale je to husty. :-)