Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.Auto.cz: Lotus Exige S240

David Bureš
Diskuze (4)
Jedna z recenzí na Moje.Auto.cz je věnována lehoučkému sporťáku Lotus Exige s výkonem 179 kW.

Známé tvrzení Colina Chapmana, zakladatele Lotusu znělo „Přidejte výkon a budete rychlejší na rovince, uberte hmotnost a budete rychlejší všude.“ Při tvorbě modelu Exige S240 automobilka slova svého zakladatele nevyslyšela, váhu neubrala, ale zvýšila pouze výkon, a to na 179 kW.

Lotus Exige ale není žádný tlouštík, a tak hmotnost nebylo třeba tolik snižovat. Silnější Exige dále dostalo brzdy od AP Racing a několik nepatrných změn.

Uživatelskou recenzi Exige S240 zveřejnil na Moje.Auto.cz uživatel lotus-esprit.cz, který má s vozy této značky bohaté zkušenosti. V minulosti na Moje.Auto.cz zveřejnil i hodnocení modelů Evora, Evora S, popřípadě Espritu Turbo, jednoho ze služebních vozů Jamese Bonda.

Exige S240 je určeno především pro ty, kteří se za volantem chtějí bavit. To ale není jediné omezení, sama automobilka doporučuje všem zájemcům o vůz, aby nebyli vyšší než 187 cm. Uživatel lotus-esprit.cz podle vlastních slov měří o dost více a přesto se do Exige vejde. Nastupování do auta pro něj ale bývá krkolomné.

Nastavení podvozku automobilu je velice tvrdé, díky čemuž se Exige S240 hodí hlavně na víkendové hrátky na oblíbené okresce nebo ještě lépe na závodním okruhu. A to i dojezd na Masarykův okruh v Brně po dálnici D1 může být očistec.

Zbývající postřehy a zkušenosti s Lotusem Exige S240 najdete v uživatelské recenzi na Moje.Auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (4)
29. 8. 2011 02:05
Re: legenda
Jak píše euro89, moc toho nevíš. Já bych sice asi volil EVO X, ale ta je za cca. 44.000 GBP, a to možná jen skladovka, EVO X, se už vyrábět nebude. Já bych volil EVO čistě proto, že je praktičtější a je to 4 wheel - drive, navíc je tam možnost automatické převodovky, (jsem handicapovaný), to ovšem kvality Lotusu nijak nesnižuje.
Avatar - euro89
28. 8. 2011 20:19
Re: legenda
Je vidět, že toho ještě hodně nevíš. :-!
Avatar - 4hill
27. 8. 2011 23:25
legenda
Nevím proč by vůz za 35 tisíc liber s naprosto odpudivým interierem, velikostí a s nijak úchvatným výkonem měl být považován za legendu..