Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitel Lexusu LFA prosadil odstranění zpomalovacího prahu

Michal Fokt
Diskuze (21)
Jediný skandinávský vlastník supersportu Lexus LFA si ve svém norském bydlišti prosadil odstranění zpomalovacího prahu, umístěného nedaleko jeho domu.

Velký fanoušek značky Lexus Rune Berge Vik z norského Stavangeru je údajně jediným majitelem supersportu Lexus LFA v celé Skandinávii. Už to z něj dělá téměř celebritu, celosvětově se ale proslavil něčím úplně jiným, byť to s LFA velmi úzce souvisí.

Když si svůj Lexus LFA přivezl před časem z Osla, zjistil, že dosud vcelku nepodstatný zpomalovací retardér poblíž jeho domova, se stane zcela zásadní překážkou, dělící ho od každodenního využívání auta v letních měsících, což byl původní plán jeho využití. LFA se světlostí podvozku 110 mm jej totiž nebylo schopné přejet tak, aby přitom nedošlo k poškození vozu.

Pan Vik si ale nenechal zkazit radost, vypravil se na stavangerskou radnici a podařilo se mu odstranění prahu u úředníků prosadit. Ti byli podle jeho slov "velmi nápomocni". Myslíte, že byste s podobným požadavkem stejně hladce uspěli v Česku?

Michal Fokt
Diskuze (21)
21. 5. 2013 21:14
Re: nojo hlavně že si hrajem na ekologii
To je ještě slušný. Já chytil podobnýho idiota na dálnici v Mercedesu. V levym pruhu. Jel jsem za nim deset kilometrů a ten kripl neuhnul. Doufám, že to teď to hovado čte. Přeju mu abych chcípnul na puch z tý svý kraksny >:-[]
21. 5. 2013 21:07
Re: Pruhy u nás
To je takovej problém se v noci vyzbrojit nářádím a vykuchat jim to? Uvidíš, že to obnoví jednou, maximálně dvakrát >:D
21. 5. 2013 16:11
Re: Pruhy u nás
To já taky, ale to zrcadlo co jsem požadoval a mělo být umístěno do 28.2.2013 tam pořád není a tak každý ráno vyjíždím do křižovatky "na doufáka"(doufám že nic nepojede)
Avatar - Cuba66
21. 5. 2013 15:09
Re: nojo hlavně že si hrajem na ekologii
Jj, Je to hnus velebnosti, taky tam jezdím :-) A například v Říčanech dole pod nemocnicí (Smiřických), kde je přechod do gymplu, tak tam nejsou. Jo a zdůvodnění proč nejsou mě pobavilo - prý pokud by na ně někdo najel ve vysoké rychlosti mohl by ztratit kontrolu nad vozidlem a havarovat :-) Z kopce dolů je tam sice 40km/h, ale skoro každej to tam kulí víc.
Avatar - Pekelná Micinka
21. 5. 2013 13:50
Čertův Ráj
Zatímco obvykle se u nás zvedá obočí nad tím, co všechno jde, zde bychom se zřejmě divili, co pro změnu nejde.