Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maketa Porsche 919 Hybrid vydražena

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Maketa závodního speciálu v měřítku 1:1 byla nabízena v aukci, kterou pořádalo Porsche Asia Pacific jako součást oslav 30. výročí německé značky v Singapuru.

Porsche Asia Pacific spustilo 8. června letošního roku prostřednictvím webu www.919hybridauction.com zajímavou aukci, jíž se mohl prostřednictvím eBay účastnit prakticky kdokoliv a odkudkoliv.

Předmětem aukce byla jedna z třinácti automobilkou Porsche vyrobených maket speciálu 919 Hybrid v životní velikosti, která odpovídá provedení pro sezónu 2014. Nový majitel za tento nefunkční model bez pohonného ústrojí zaplatil 106.100 amerických dolarů (zhruba 2.630.000 Kč).

Porsche makety využívá při vývoji svých závodních speciálů a rovněž jsou některé z nich používány k prezentaci vozu během nejrůznějších akcí, při nichž není nutná účast neporovnatelně dražšího a choulostivějšího závodního speciálu.

Právě jedna z maket využívaných pro prezentace a různé výstavy byla předmětem aukce, jejíž výtěžek připadne charitativní organizaci SportCares v Singapuru. Ta zde poskytuje podporu ve sportu dětem, tělesně postiženým i seniorům.

Vítěz aukce kromě makety závodního vozu 919 Hybrid získal i pozvání na akci pořádanou 23. a 24. července na závodním okruhu v Singapuru na oslavu 30. výročí zdejší přítomnosti značky Porsche.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)