Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malé elektrické Mini jako pomocník na olympiádě (video)

David Bureš
Diskuze (2)
Tři malá elektrická Mini na dálkové ovládání pomáhají u vybraných atletických disciplín.

BMW Group jako oficiální automobilový partner olympijských her v Londýně poskytuje organizátorům na 4.000 automobilů. Ti mají k dispozici i malá Mini na dálková ovládání, která během vrhačských disciplín pomáhají s převozem oštěpů, disků a kladiv.

Malá vozítka na dálkové ovládání sama automobilka označuje jako Mini Mini. Jejich úkolem je vozit zmíněné nástroje z místa dopadu zpět ke sportovcům, aby tak ušetřily čas.

Během londýnské olympiády a následné paralympiády budou nasazena tři taková vozítka. Oproti skutečnému Mini jsou asi čtvrtinová, dlouhá jsou 1,1 metru, široká 50 centimetrů a vysoká 40 cm. Karoserie trojice autíček je lakována modrou barvou, kterou doplňují emblémy her.

O pohon malých Mini se stará elektromotor o výkonu 7,4 kW (10 k), dobití baterií trvá 80 minut, v plném, nepřetržitém nasazení autíčka vydrží jezdit asi 35 minut. Mini Mini uvezou až osm kilogramů nákladu, samy přitom váží 25 kilogramů. O kvalitní přilnavost se starají pneumatiky určené pro jízdu na trávě. "Řidič" může autíčko dálkově ovládat až ze vzdálenosti 100 metrů.

Každé z trojice vozítek denně najede asi šest kilometrů během čtyřhodinových směn, používány budou devět dní olympiády a devět dní paralympiády.

Mini pořadatelům olympiády dále poskytuje 40 exemplářů elektrického modelu E a 200 Countrymanů ve vznětové verzi Cooper D.

David Bureš
Diskuze (2)
9. 8. 2012 09:29
very british
taky jsem to nechápal a je to super >:D
8. 8. 2012 15:36
odhaleni
Super koukal jsem tam na ně a nepochopil na co jsou. Myslel jsem že nějak pomáhají s měřením.. Díky :yes: