Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malokapacitní autobusy SOR CN 8,5 pro Veolia Transport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Výrobce autobusů SOR předal společnosti Veolia Transport ČR čtyři nové autobusy CN 8,5. Ty jsou první částí dodávky.

Meziměstských malokapacitních autobusů SOR CN 8,5 pro Veolia Transport ČR bude připraveno letos v létě celkem devět a zbývající část vozidel bude dopravci dodána během letošního srpna a září.

Dva nové autobusy SOR CN 8,5 bude dopravce provozovat v rámci Středočeského kraje, jeden autobus bude jezdit na Vysočině a jeden v Pardubickém kraji.

„Autobusy budou financovány z vlastních zdrojů, cena jednoho vozu se pohybuje kolem 3,3 milionu korun bez DPH,“ řekl Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy při slavnostním předání vozidel v Libchavách. „Jedná se o první autobusy tohoto typu s motorem Iveco, které by měly být proti stávajícím vozům úspornější a tišší,“ dodal.

Malokapacitní autobus SOR CN 8,5 je střední dvounápravové dvoudveřové vozidlo určené pro linkovou dopravu osob na méně vytížených linkách. Autobus pojme 25 sedících a 32 stojících osob.

Vozidlo má délku 8,4 metru, je vybaveno motorem Iveco NEF4 splňujícím emisní normu EURO 5 EEV o výkonu 110 kW, má manuální šesti stupňovou převodovku ZF 6S 110 BO. Vozidla jsou vybavena mechanickou plošinou pro nástup invalidů na vozíku a předním elektronickým informačním panelem.

Mezi zajímavosti patří grafické vyznačení emblému vozíčkáře a dětského kočárku na podlaze autobusu v prostoru středních dveří a použití odlišné potahové látky na sedadlech primárně určených pro méně mobilní cestující, handicapované osoby a těhotné (potah sedaček s příslušnými piktogramy).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)