Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Consistently Efficient Tour míří do Ruska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MAN prostřednictvím akce Consistently Efficient Tour již tradičně demonstruje možnosti snížení spotřeby paliva u současných nákladních vozidel.

MAN v letošním ročníku Consistently Efficient Tour poslal napříč Ruskem na trasu dlouhou přes 10.000 km nákladní vozidla optimalizovaná pro dálkovou dopravu ve zdejších podmínkách.

Po více než 90.000 km najetých během Consistently Efficient Tour v roce 2011 v Evropě a v roce 2012 v Jižní Africe vyslala nyní společnost MAN Truck&Bus své tahače do Ruska. Trasa letošní akce začíná na jihu v dějišti blížících se zimních olympijských her v Soči a pokračuje přes Jekatěrinburg, hraniční město mezi Evropou a Asií, do Moskvy.

Na cestu byl vyslána dvě vozidla MAN TGS WW, připravená pro podmínky ruské dálkové dopravy. První z nich je vybaveno aerodynamickými doplňky kabiny a převodovkou MAN TipMatic, zatímco druhé je bez těchto prvků výbavy. Obě vozidla mají návěs s nákladem o hmotnosti 20 tun, aby byly vytvořeny podmínky simulující běžný provoz.

Během své jízdy mezi Černým mořem a pohořím Ural navštíví tahače a jejich posádky, v nichž jsou zastoupeni i instruktoři MAN ProfiDrive, celkem jedenáct center značky MAN. Při těchto zastávkách experti na efektivitu provozu silniční dopravy nabídnou pozvaným zákazníkům kompletní poradenství, jak účinně šetřit palivo.

Cílem akce je předvést, jaké množství paliva a emisí CO2 je možné jednoduchým způsobem při silniční dopravě zboží ušetřit. Výsledky srovnávací jízdy dvojice tahačů značky MAN budou zveřejněny v polovině září na veletrhu užitkových vozidel Comtrans v Moskvě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)