Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN je opět číslem jedna v Rusku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Po čtvrté za sebou je německý MAN nejúspěšnější mezi výrobci těžkých nákladních vozidel pocházejícími z Evropské unie na ruském trhu.

Dle statistiky, kterou vypracoval institut Evitos-Inform, vloni v Rusku zaregistrovali 29 300 nových dovezených nákladních vozidel s celkovou hmotností nad šest tun, z toho počtu bylo 6435 vozidel značky MAN, to představuje tržní podíl 22 % mezi dovozci.Velkou měrou se na zmíněném odbytu podílejí komunální a speciální nákladní vozidla.

Na loňské úspěchy navazuje MAN i povedeným začátkem letošního roku. Například od února nastupuje do služby 260 nových odtahových vozidel modelové řady TGL. Ta se mají v Moskvě podílet na odtazích nelegálně zaparkovaných osobních automobilů, způsobujících zde každodenní zácpy.

Odtahová vozidla MAN TGL pro ruskou metropoli disponují výkonem 132 kW, mají celkovou hmotnost 12 tun a disponují pneumaticky odpruženou zadní nápravou.

S teleskopickým jeřábovým ramenem dosáhnou tato odtahová vozidla v horizontálním směru až do vzdálenosti deseti metrů a dokáží tak vytáhnout „hříšníka“ i přes několik řad jiných vozidel. Hydraulická ruka si navíc poradí i s automobily o hmotnosti až pět tun.

Vedle zmiňovaných odtahových vozidel jsou zástupci modelové řady TGL velmi často využívání v komunálních službách s nástavbami pro svoz odpadu a v neposlední řadě také jako vozidla pro rozvoz zboží na kratších trasách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
5. 4. 2014 20:55
sankcie musia byť !!!!
poradím MANu rešpektovať sankcie a neobchodovať zo zlým zlým Ruskom :-!