Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN opět vypravil vánoční kamion

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
MAN tradičně vyslal v období adventu na cesty vánočně vyzdobený tahač, který tentokrát brázdí Bavorsko.

Již tradičně vyjíždí první adventní neděli vánoční kamion značky MAN na cestu, kterou ukončí na Štědrý den. V letošním roce se této akce účastní jeden vánočně vyzdobený tahač s návěsem, který bude většinu prosince křižovat Bavorskem.

Vánoční kamion podobně jako v předchozích letech navštíví dětské nemocnice, školky, SOS vesničky a další společenské i sociální instituce. Mimo jiné bude k vidění i na vybraných vánočních trzích v některých městech.

Za volantem tohoto kamionu se střídají dobrovolníci z řad zaměstnanců společnosti MAN Truck & Bus AG a na první části trasy jej řídil vývojový inženýr Georg Haselberger z Mnichova. Na svých zastávkách řidiči v letošním roce rozdávají dětem perníčky a plyšové hračky.

Letošní vánoční kamion stejně jako v předchozích letech připravili učňové z MAN Truck & Bus AG v Mnichově. Pro letošní jízdu byl vybrán a náležitě upraven MAN TGX s hydrostatickým pohonem přední nápravy HydroDrive ® a kabinou XXL.

K pohonu tahače slouží vznětový řadový šestiválec D2676, který splňuje emisní normu Euro 6. Ten představuje nejvýkonnější provedení motoru o objemu 12,4 l a disponuje výkonem 353 kW (480 k) a točivým momentem 2300 N.m.

Výzdoba tahače s kabinou v červeném metalickém laku je velmi podobná těm z předchozích let a opět je použito 200 metrů světelných řetězů, schopných odolat i průjezdu myčkou. Maska tahače je orámována stovkami světelných diod. Kabinu i bočnice mezi koly tahače zdobí hvězdy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
14. 12. 2014 10:58
Re: DALŠÍ DÍZLOVÁSRAČKA
jj
EURO 6 je papírově dobrý leda tak na CO2 ale jinak je to furt dízlovásračka [odkaz] s močkou v laufu co PEKELNĚ SMRDÍ A NECHCETE ABY VÁS TO PŘEDJELO >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
14. 12. 2014 10:21
určitě to je schválený pro provoz :)
By mě zajímalo, zda jsou ty vánoční řetězy homologovány, pokud to používají za jízdy >:D