Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN a Scania jsou součástí nového holdingu Truck & Bus GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Koncern Volkswagen AG oznamuje vytvoření nového holdingu Truck & Bus GmbH, slučujícího značky MAN a Scania.

Nový holding Truck & Bus GmbH se zaměřením na středně velká a těžká nákladní vozidla spolu s autobusy má koordinovat strategii v oblasti značek od vývoje nových modelů přes jejich produkci až po lidské zdroje.

Volkswagen do nového holdingu převede svůj podíl ve Scanii i MANu a Truck & Bus GmbH bude řídit a koordinovat spolupráci mezi třemi obchodními společnostmi MAN Truck & Bus AG, MAN Latinská Amerika a Scania AB.

Cílem je vytvořit ze značek MAN a Scania globální šampióny, konkurující především značkám spadajícím pod křídla koncernů Daimler, PACCAR a Volvo Trucks.

Součástí integrované obchodní skupiny se pak stane i značka Volkswagen Užitkové vozy, která se věnuje lehkým užitkovým vozidlům do 3,5 tuny.

Spojení výrobců nákladních vozidel do jednoho holdingu má přispět k užší spolupráci mezi značkami, zkrácení rozhodovacích procesů a rychlejšímu postupu při nejrůznějších změnách. Zároveň si mají Scania i MAN ponechat vlastní identitu podobně jako je tomu u konkurenčních značek Volvo Trucks a Renault Trucks.

Truck & Bus GmbH povede Andreas Renschler, člen představenstva Volkswagen AG a dozorčí radě složené na základě parity, bude předsedat Prof. Dr. Martin Winterkorn, generální ředitel Volkswagen AG.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)