Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN TGE 4x4 ve verzích pro práci i odpočinek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Společnost MAN Truck & Bus nabízí modelovou řadu TGE samozřejmě především jako lehké užitkové vozidlo, ale ve spolupráci se svou individualizační divizí dokazuje, že vyslyšet nejrůznější přání svých klientů.

MAN TGE se poprvé představil v létě loňského roku a je výsledkem spolupráce společnosti MAN Truck & Bus se značkou Volkswagen Užitkové vozy, což potvrzuje jeho vzhled i technika, kterou sdílí s aktuální generací modelu Volkswagen Crafter.

Společnost MAN Truck & Bus nabízí vozidla modelové řady TGE v řadě verzí od klasické skříňové dodávky přes valník až po podvozek s kabinou připravený pro montáž účelové nástavby.

Ve spolupráci s individualizační divizí MAN Bus Modification Center vznikla dvojice výjimečných zástupců modelové řady TGE, která zaujme spojením podvozku 4x4 s netradičně pojatými interiéry.

První z této dvojice na první pohled působí dojmem, že se jedná o relativně běžnou obytnou vestavbu do lehkého užitkového vozidla. Ve skutečnosti se zde představuje variabilní koncept, umožňující relativně jednoduše vyjmout obytný interiér za účelem využití vozu v jeho užitkové roli a následně jej lze zase proměnit v obytný automobil.

Druhý automobil má trvale instalovanou obytnou vestavbu, ale je namířen na cestovatele, pro něž je spíše než samotné zařízení interiéru důležitější jejich sportovní vybavení. To ostatně tento MAN TGE dokazuje i svou výsuvnou nájezdovou rampou. Ta je pak ideální například pro naložení terénní motorky, jejíž bezpečné ukotvení v interiéru umožňují na podlaze umístěné kolejnice.

Divize MAN Bus Modification Center využila za základ obou vozidel model TGE 4x4 s přeplňovaným vznětovým čtyřválcem 2.0 TDI v provedení biturbo s nejvyšším výkonem 130 kW (177 k) a jejich prostřednictvím demonstruje své schopnosti a možnosti, které nabízí zákazníkům značky MAN v případě úprav vozidel řady TGE.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
25. 6. 2021 18:09
Juhu
V tom by se odpočívalo a cestovalo jedna radost. My jsme do domácnosti pořídili Tugiana před 4 lety a už se nám autíčko pěkně zajezdilo. Najeto máme 135 tis. km a často pokukujeme po něčem větším. Těžko totiž do tohoto auta narveme veškeré příslušenství ke grilům z https://www.grilguru.cz/…nstvi-ke-grilum. Jezdíme i do zahraničí a tam si gril nechceme kupovat.
18. 1. 2018 12:30
Dvoulitrovej ,,náklaďák" ...
Man....Crafter ,s jinou samolepkou u volantu.Kdyby tam dali alespon něco většího než dvoulitr.Všichni nadávají na hnůjdé,ale v H 350 je alespon 2,5 motor.
18. 1. 2018 12:27
Re: Vyrábí
Vyrábí.Ford Transit ,ale v USA,s motory 3,2TDCI nebo 3,7L benzín ...jinak je to bída.
18. 1. 2018 08:59
Opravdová paráda
Fajn, o technice 4x4 jsme se opět nedozvěděli nic

A konstruktéry takových paskvilů bych poslal za trest na povinnou dvoutýdenní dovolenou v těch jejich výtvorech. Třeba bych chtěl vidět jak si v tom bílém provedení sedí v poklidu u stolu který jsem nikde nenašel, nebo jak sedí venku schovaní pod markýzou co končí přesně s hranou dveří takže při trochu šikmém dešti vůbec nechrání.
Případně jak si do toho "sportovního" provedení naloží zablácenou terénní motorku včetně špinavých a smradlavých věcí, včetně náhradních kol, kanystrů, nářadí atd. a pak si vedle té obrovské hroudy bláta spokojeně lehnou. >:D
Avatar - Hittman
18. 1. 2018 08:43
Vyrábí
se dnes ještě nějaká dodávka se šestiválcem a nebo už vše pouze R4?