Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manažeři Opelu prý dostanou v případě převzetí milionové prémie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Členové představenstva německé automobilky Opel by měli v rámci plánovaného převzetí podniku francouzským konkurentem PSA Group získat milionové prémie.

Podle informací časopisu Manager Magazin jim mateřská společnost General Motors vyplatí celkem 20 až 30 milionů eur (540,4 až 810,6 milionů Kč), pokud se transakci podaří dotáhnout do konce.

Francouzská automobilka PSA Group, která vyrábí vozy Peugeot a Citroën, se tento měsíc dohodla, že koupí za 2,2 miliardy eur ztrátovou evropskou divizi amerického koncernu General Motors, jejíž hlavní součástí je právě Opel. Transakci musí schválit evropské regulační orgány, završena by měla být do konce letošního roku.

Odměna až 30 milionů eur bude podle časopisu Manager Magazin mezi devět členů představenstva Opelu rozdělena v případě, že se obchod opravdu uskuteční. Podle informací z podnikových kruhů ale není podmíněna odchodem představenstva po dokončení transakce. Šéf PSA již představenstvu nabídl, že může pokračovat v práci i pod francouzským vedením.

K informaci se kriticky vyjádřil expert na automobilové odvětví Ferdinand Dudenhöffer. "Je to velmi podivné," řekl agentuře DPA a vyzval Opel, aby zprávu vyvrátil. Mluvčí firmy se k tvrzením časopisu ale odmítl vyjádřit.

Předseda představenstva Opelu Karl-Thomas Neumann se mezitím začal zbavovat akcií firmy General Motors. Jen v období od 10. do 21. února jejich prodejem získal 3,85 milionů eur, píše Manager Magazin

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
24. 3. 2017 15:16
Re: skoda slov
Je to jasný "zlatý padák" ;-)
24. 3. 2017 12:11
Re: skoda slov
Nechápu to jako bulvár. Je to informace o tom, že pokud se vše dotáhne, tak představenstvo dostane exit fee. To že to není podmíněno odchodem je sice hezké, ale pracovat pod manažerskou smlouvou znamená, že vás mohou vyhodit/odvolat kdykoliv, jenom je to bude něco stát a nějak nechápu, proč by si PSA nechávala záložní ředitelstvo. Ten rozptyl v částce odměn je dán tím, že cena není fixní, ale bude upravena podle výsledků due dilligence, takže je potřeba ještě dobře zaskládat kostlivce do skříní, aby vypadli až za nějakou dobu ...
Avatar - Jenik3
24. 3. 2017 11:34
skoda slov
Kdyz na to General Motors ma, tak at premie vyplati.

Jinak je ten clanek, znacne bulvarni uz jen tim nadpisem obsahujicim slovy "pry". Co by se stalo, kdyby ten clanek vubec nevznikl? Nic.
Avatar - Warrual
24. 3. 2017 11:20
Tak nevím
Tak nevím jak to dopadne pod vedením PSA. Psali že nebude další Zafira jako konkurence pro c4 a 5008. Ale třeba se zvednou.