Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory v Ženevě 2009

Michal Fokt
Diskuze (1)
Za jménem Mansory stojí německá firma Mansory GmbH, sídlící v městečku Brand, nedaleko bavorského Bayreuthu.

Za jménem Mansory stojí německá firma Mansory GmbH, sídlící v městečku Brand, nedaleko bavorského Bayreuthu. Anglofil Kourosh Mansory založil společnost specializovanou především na úpravy luxusních britských vozů už v roce 1989 a od té doby vznikla již řada originálů značek Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin nebo McLaren. V nabídce jsou ale i úpravy pro Ferrari a nyní i pro Bugatti.

Mansory vystupuje jako výrobce příslušenství a kitů pro úpravy vozů, celá hotová auta neprodává.

Veyron Vincero

Největším lákadlem ženevského stánku společnosti Mansory byl nepochybně tuning supersportu Bugatti Veyron s přídomkem Vincero, což je zvolání "vyhraji", se slavné árie opery Turandot.

Vítěznou kombinaci podle Mansory představuje pro Veyron karbonový nárazník s nepatrně většími nasávacími otvory, modifikovanou spodní částí, karbonovou kapotu, nově tvarované prahy, kryt motoru a nová černá kovaná kola s turbínovým designem paprsků. Lišty nesoucí přední světla pro denní svícení se v masce chladiče sbíhají do tvaru písmene V, větší nasávací otvory za dveřmi zlepšují přístup vzduchu k motoru.

Úpravy se netýkají jen zevnějšku, jak by se mohlo zdát. Díky přívodu většího množství studeného vzduchu do motoru a pozměněnému výfuku došlo ke zvýšení již tak dech beroucích parametrů na výkon 815 kW a maximální točivý moment 1310 Nm!

Interiér dostal luxusní osvětlení pomocí LED, co se použitých materiálů týče, převládá bílá kůže, karbon a hliník. Celá úprava je kompletně připravena k výrobě a Mansory je již nyní schopno uspokojovat případné zájemce.


Michal Fokt
Diskuze (1)