Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory ve Frankfurtu 2009

Michal Fokt
Diskuze (0)
Bavorský specialista na exkluzivní britská auta se rozhodl na IAA nejen lehce šokovat růžovým bentleyem, ale přivezl i zajímavou úpravu astonu.

Mansory Bentley Vitesse Rose

Firma Mansory si udělala za více než dvacet let existence renomé vyhlášeného úpravce luxusních britských aut. A možná proto, aby se na to nezapomnělo, tu teď máme kupé od Bentleye vyvedené v růžové…

Aerokit samotný by se dal považovat za vcelku zdařilý, i když se dají najít určitě i hezčí, ovšem kombinace růžového laku s karbonovou kapotou, to je opravdu silná káva a nedokážeme si představit kohokoli, že by se s takovým autem objevil na ulici. I když je pravda, že neznáme manýry excentrických metrosexuálních boháčů.

Pan Kourosh Mansory vůz nechal dále vybavit nerezovým výfukovým potrubím a odlehčenými 21palcovými koly černé barvy, obutými do pneumatik Dunlop Sport Maxx GT o rozměru 285/30. Modifikované vzduchové pérování umožňuje snížit světlost auta a tak vylepšit ovladatelnost a jízdní vlastnosti. Interiér dostal prvotřídní kůži (hádejte v jaké barvě) s ručním stehováním a pedály jsou vyrobeny z kombinace hliníku a karbonu.

Mansory Cyrus

Označení Cyrus je vzpomínkou na prvního vládce na území dnešního Íránu a při pohledu na provedené úpravy to vypadá, že je to pro tohle kupé označení zcela na místě.

To nejzásadnější na tomto tuningu ukazují naprosto výmluvně přiložené fotografie. Aston Martin DBS, respektive DB9, jenž lze upravit ve stejném duchu, přišel kompletně o karoserii z ocelových plechů a plastů a všechny tyto komponenty byly nahrazeny identickými díly z uhlíkového kompozitu, tedy s výjimkou drobností, jako jsou komplet přepracované nárazníky. Je opravdu škoda, že se firma nepochlubila, o kolik se jim podařilo hmotnost kupé snížit.

S karbonovou karoserií ladí černá kovaná kola, vpředu o rozměru 9x20“ a vzadu 10,5x21“, pod nimiž doslova září jediné barevně odlišené díly – rudé brzdové třmeny. Na přední nápravě obouvá kupé pneumatiky 255/30, vzadu pak 295/25, v obou jde o Dunlopy Sport Maxx. Plně nastavitelný sportovní podvozek je samozřejmostí. Karbon se coby módní doplněk dostal i do kabiny, která je vyvedena v černočervené kombinaci ručně stehované kůže. Společnost těmto materiálům dělá ještě hliník na pedálech a ručně vyšívané logo Cyrus.

Líbí se vám? Možná vás to přejde, až zjistíte, že byste za tohoto fešáka zaplatili 380 000 euro…


Michal Fokt
Diskuze (0)