Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Bora: Vize supersportu od nezávislého designéra

Michal Fokt
Diskuze (14)
Jak by mohl, i když v tomto případě by se chtělo napsat spíše měl, vypadat sportovní vůz značky Maserati s motorem uprostřed.

U automobilového designu nezávislých návrhářů se často naráží na několik problémů - buď je vize příliš futuristická, neodpovídá duchu značky nebo často jedná prostě jen nepovedený kompilát jinde okoukaných nápadů. Jenže tenhle návrh od Alexe Imnadze prostě působí dojmem, že vznikl přímo Centro Stile Maserati.

Nese stylistické prvky, použité u současných modelů Quattroporte a Ghibli, je perfektně dotažený do nejmenších detailů a co především - je opravdu krásný. Jméno Bora je oprášeno současně s dávnou minulostí značky, kdy byly ještě motory před zadní nápravou a vrací nás tak o rok zpět, kdy kolovaly zvěsti o tom, že chystaný sportovní model značky bude mít právě uspořádání MR.

Nyní už víme, že nejsportovnější Maserati zůstane u klasické koncepce, to nám ale nebrání se zasnít, co by se mohlo stát, kdyby se u Fiatu zase rozhodli, že trojzubec dostane k dispozici techniku maranellského supersportu, ať už LaFerrari nebo třeba jen 458 Italia. Nádhera, co říkáte?

Michal Fokt
Diskuze (14)
10. 11. 2013 20:24
Re: nerozumím slovu nezávislý
tohto konktétneho nepoznám, ani som o ňom nikde nečítal, ani to nikde nebudem dodatočne hľadať, takže neviem odkiaľ máš, že iba od maserati alebo od fiatu dostane peniaze. nie je žiadna výnimka, že designeri audi alebo volkswagenu vo voľnom čase robia napríklad ferrari alebo iné snové značky, čiste aby ukázali svoj potenciál buď vo svojej komunite, alebo verejne, pokiaľ im to nezatrhne zamestnávateľ, čo sa tiež môže stať, ale apoň si precvičia ako sa robí design auta s iným technickým základom a teda inými základnými proporciami.
Avatar - flyboyeda
8. 11. 2013 15:53
Re: nerozumím slovu nezávislý
ano není zaměstnanec Maseratti ani Fiatu ,ale jenom od nich dostane peníze, takže to není nezávislost, přišel jsem na to že nezávislost neexistuje, pouze dochází ke změnám závislostí
8. 11. 2013 08:35
Re: nerozumím slovu nezávislý
Mitus není nic, slovo mýtus už alespoň něco ano.
7. 11. 2013 22:05
Re: nerozumím slovu nezávislý
nezávislý v tomto prípade pravdepodobne znamená to, že nie je zamestnancom maserati ani fiatu, ale je to jednoducho nadšenec. možno je zamestnancom iného štúdia, nejakej mainstreamovej značky a toto má ako večerné hobby. poznám takých zopár. vlastne dosť ich takých poznám.
7. 11. 2013 22:02
Re: Bella machina
myslím, že ak nie je problém predať lamborghini veneno... ehm... až sa mi to slovo chce napísať s preklepom.. a to hneď v troch kusoch, tak nie je problém predať nič. zvlášť nie toto.