Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranTurismo MC Stradale dostalo zadní sedačky. K čemu?

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Neptunův trojzubec se pochlubí v Ženevě novým GranTurismo MC Stradale. Největší změnou jsou zadní sedačky.

Maserati samozřejmě tvrdí, jak si pořádně rychlou jízdu, avšak s dostatečným luxusem budou moci užívat čtyři cestující, ale popravdě, možná dva dospělí a dvě děti. Vzrostlá osoba se dozadu prostě nevejde a pokud ano, bude pro ni byť jen krátká jízda značným utrpením. Zadní sedadla tak přijdou vhod spíše spolujezdkyni, která si na ně může odložit luxusní kabelku a zajistit ji bezpečnostním pásem. A hlavně, znamenají kila navíc!

MC Stradale stejně jako jeho dvoumístný stejnojmenný předchůdce z podzimu 2010 vychází ze závodní pohárové verze MC Trofeo. Atmosférický vidlicový osmiválec má pro změnu původ ve variantě Sport a stal se nyní základem pro celou řadu GranTurismo. Z objemu 4,7 l dává 343 kW (466 k). Točivý moment na zadní kola přenáší robotizovaná manuální převodovka MC Race Shift se šesticí rychlostních stupňů.

MC Stradale dostalo novou karbonovou kapotu s nezbytným vstupem vzduchu a jezdí na dvacetipalcových litých kolech s pěticí dvojitých paprsků. Překoná magickou třístovku, dokáže uhánět až 302 km/h. Při deceleraci z vysokých rychlostí mu pomáhá čtveřice karbon-keramických vrtaných kotoučových brzd od Bremba s rudě lakovanými třmeny. Rychlé kupé se bude vyrábět v historické továrně na Viale Ciro Menotti v Modeně.

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
2. 3. 2013 07:09
Re: Co bude nového?
MC Stradale praveze nemalo zadne sedacky.
[odkaz]
Avatar - Snooob
1. 3. 2013 22:38
Ako k čomu...?!
...keď si z párty vezieš tri babenky, voe!
Avatar - šmoula nešika
1. 3. 2013 22:00
Re: Co bude nového?
Hmm... testovací vozy měly místo sedadel odkládací plato.
Avatar - šmoula nešika
1. 3. 2013 21:56
Re: .
:-)
Avatar - šmoula nešika
1. 3. 2013 21:56
Re: K čemu?
Je to ústupek...