Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Levante se ukáže v Detroitu

David Bureš
Diskuze (0)
První SUV od Maserati bude nabízeno se zážehovými i vznětovými motory. Nabídku později doplní i plug-in hybrid.

Maserati v roce 2011 dalo konceptem Kubang jasně najevo, že chce vstoupit do segmentu SUV. Zatímco krátce po premiéře auta se spekulovalo o tom, že se vůz začne vyrábět v roce 2013, aby se později odhady posunuly na rok 2015, nyní už se zdá rok zahájení výroby jistý. První SUV s trojzubcem na přídi se začne vyrábět až v roce 2016.

Premiéra automobilu, který se bude prodávat s označením Levante, je podle informací nizozemského serveru Autovisie naplánovaná na detroitský autosalon, konající se v lednu 2016. Automobil díky tomu bude debutovat v zemi zaslíbené SUV, datum premiéry je navíc stanoveno na dobu krátce před zahájením sériové produkce.

Autovisie tvrdí, že se Levante začne vyrábět v březnu 2016. Šéf Maserati Harald Wester v exkluzivním březnovém rozhovoru pro Auto.cz pouze neurčitě uvedl, že výroba Levante bude zahájena na začátku příštího roku. O produkci SUV se má postarat závod Mirafiori.

Levante má být sportovně laděným pětimístným vozem, s „rodinnou“ sedmimístnou variantou se nepočítá. Vzhled naváže na koncept Kubang z roku 2011, ze špionážních fotek prototypů auta vyplývá, že novinka bude mít designově též blízko sedanu Ghibli. S ním bude Levante sdílet svoji platformu.

Nabídku motorů pro Levante odhalil loňský pětiletý plán značky. Z benzinových jednotek budou nabídnuty dvě verze šestiválce s 257 kW a 312 kW a vrcholný osmiválec s více než 412 kW. Počítá se též s turbodiesely, ve variantách se 184 kW, 202 kW a 250 kW. Později nabídku obohatí také plug-in hybrid, podle generálního ředitele automobilky je příchod tohoto pohonu naplánován na druhou polovinu roku 2017.

David Bureš
Diskuze (0)