Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Quattroporte Automatic: prvních sedmdesát vozů odjelo k zákazníkům

Michal Otruba
Diskuze (6)
Pohodlná a současně sportovní limuzína je na trhu už nějáký pátek, ale až nyní přišla klasická automatická převodovka s hydrodynamickým měničem. Prvních 70 vozů Maserati Quattroporte Automatic míří k dealerům a dále za evropskými zákazníky.

Obchodní zastoupení značky Maserati ve Francii, Německu, Španělsku, Portugalsku, Belgii a v Itálii převzala první vozy Maserati Quattroporte Automatic, které jak již název napovídá jsou vybaveny šestistupňovým automatem firmy ZF. Ten umožňuje maximálně pohodlnou a hladkou jízdu na rozdíl od doposud dodávané elektrohydraulicky ovládané automatizované převodovky DuoSelect, která je zaměřena spíše na sportovnější řidiče. S novou převodovkou se změní i rozložení hmotnosti, na přední nápravě bude 49 procent hmotnosti, na zadní potom 51 procent.

Maserati Quattroporte Automatic mělo premiéru na lednové Detroit Motor Show, poté bylo pompézně vystaveno na prestižní Military Academy v Modeně. Nyní vozidla čeká jízda ulicemi Modeny na Piazza Grande, kde nejvyšší představitel značky Maserati Roberto Ronchi symbolicky předal klíče od automobilů zástupcům evropských dealerů. Na konci předávacího obřadu všech 70 Quattroporte Automatic slavnostně opustilo Piazza Grande a zamířilo do příslušné země. Když exkluzivitu, tak se vším všudy.

Michal Otruba
Diskuze (6)
24. 1. 2007 15:40
Aj tak,
je to len dalsia krasna, velka ale najma zbytocna vec. naco take auto? Individualita je v soferovani tohto auta, posadka sa len vezie a nic z toho co auto ponuka si asi prilis nevychutna. Aj tak s tymto vozom bude vacsinou jazdit stastny majitel iba sam.