Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Cinqueporte: Je to nové jméno pro italské SUV?

David Bureš
Diskuze (5)
Maserati si v Itálii nechalo zaregistrovat označení Cinqueporte.

Italská automobilka Maserati si ve své domovině nechala zaregistrovat název Cinqueporte, místní média tak spekulují, že se takto bude jmenovat chystané SUV, jehož koncept nese označení Kubang. Vedení značky navíc dříve uvedlo, že sériové SUV se nebude jmenovat Kubang.

Cinqueporte v italštině znamená pět dveří, název by jednoduše navázal na sedan Quattroporte, znamenající čtyři dveře. Vedle samotného názvu má Maserati zaregistrováno i logo, používající toto slovo.

Označení Cinqueporte v souvislosti s automobilkou Maserati není použito poprvé. Před několika lety totiž vznikla maketa pětidveřového modelu na základech sedanu Quattroporte, které se jmenovalo právě Cinqueporte. Autorem tohoto návrhu byl designér Alfredo Stola ze StudioTorino, model vznikl na objednávku anonymního zákazníka z nejmenované arabské země.

S nápadem vyrobit pětidveřové kombi odvozené od Quattroporte přišla i karosářská firma Carrozzeria Touring, která však svoji kreaci nazvala Quattroporte Bellagio Fastback.

Sériová verze SUV z dílny Maserati se podle posledních zpráv začne prodávat v roce 2013. Technika automobilu bude vyvíjena ve spolupráci s automobilkou Jeep, Maserati tak podle očekávání využije spojení Fiatu s koncernem Chrysler. Podvozek bude pravděpodobně shodný s Jeepem Grand Cherokee.

V motorovém prostoru se má objevit nová jednotka z dílny Ferrari, spekuluje se o použití 4,7 litrové V8 o výkonu 336 kW. Motor bude spolupracovat s osmistupňovou automatickou převodovkou, údajně vyvinutou přímo v Modeně.




David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - euro89
25. 10. 2011 09:56
Re: petidverove quatroporte
>:D >:D
25. 10. 2011 09:53
Re: petidverove quatroporte
i ten o Cajunu se dnes poved :yes: >:D
Avatar - twistedTSD
25. 10. 2011 09:20
Re: petidverove quatroporte
:yes: >:D
25. 10. 2011 07:34
petidverove quatroporte
je kvalitni slovni spojeni :yes: :-!