Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach Coupé 57S: Xenatec postaví 100 kusů

Diskuze (66)
Zákazníci toužící po dvoudveřovém Maybachu se v červenci konečně dočkají. Do výroby se sice nedostane kupé Exelero, Coupé 57S od německého úpravce Xenatec je ale zajímavou náhradou.

Xenatec Group sídlící v německém Weinsbergu nepatří mezi známé úpravce. Zabývá se především individuálními přestavbami aut na zakázku. K takovým projektům patří i Maybach Coupé 57S, který však vznikne v počtu 100 kusů a jeho vývoj probíhal v úzké spolupráci s koncernem Daimler.

Aby na základě 5,7 metrů dlouhé limuzíny vzniklo elegantní kupé, musela karoserie projít důkladným přepracováním. Základem je posunutí B sloupků o 20 centimetrů dozadu, občasně s tím ale změnil tvar i přední a zadní sloupky a linie střechy je nižší. Boky karoserie byly naopak rozšířeny, upravený je tvar předních i zadních blatníků. Kola mají nový design, základem bude průměr 20 palců, za příplatek i 21 palců. Vůz zachovává rozvor náprav 3,39 metru.

Pohon obstarává motor 6,0 V12 Biturbo z dílen AMG. Dosahuje nejvyššího výkonu 450 kW (612 koní), ačkoliv samotný Maybach 57S po nedávném faceliftu posílil na 463 kW (650 koní). Akcelerace z 0 na 100 km/h trvá kupé 5,0 sekundy a nejvyšší rychlost je omezena na 275 km/h.

Xenatec zákazníkům nabídne širokou škálu úprav. Samozřejmostí je dvoubarevné lakování nebo kompletní čalounění interiéru kůží. Na výběr bude i mezi panoramatickou nebo pevnou střechou, sportovní sedadla a připravují se také dvě upravené varianty – pakety Evo a Sport.

Auto s cenou 650 tisíc Euro bude mít plnou tovární záruku v délce 4 roky, kterou bude možné uplatnit u všech autorizovaných servisů Maybach. Klienti Maybachu Coupé 57S mají podle představ výrobce pocházet především z Číny, Blízkého Východu, Ruska a USA. Ještě letos je v plánu vyrobit 20 aut ze stokusové série.

Diskuze (66)
21. 5. 2010 19:11
Re: BACHA NA MAYBACHA
Tak si sa od polivky vratil naspat k salatu... :-)
Avatar - T613
21. 5. 2010 18:32
Re: Ty blaaaho
však terminologie ;-)
Avatar - theolli
21. 5. 2010 16:10
Re: Ty blaaaho
A mě se to líbí,jůle.Maybach je opticky hnusnej.Líbí se mi jak se snažíš druhým vnutit svůj názor a běda jak ho někdo nesdílí,ty jsi tele.
21. 5. 2010 15:13
MAYBACH II
Tohle si poslechněte. Byly doby, kdy bytelný základy sídel tohodle proklatýho města s iniciálama NYC byly z větší části tvořený korkovýma špuntama, co jsme je vynášeli v kapsách zimníků zadníma vchodama ze všech barů, co jich na bródveji jen bylo. Jo, chlast, * a muzika. Tomuhle se prostě v tomhle městě nevyhnete. Pamatuju se, jednou jsme se Sikorskym domlouvali jednomu číšníkovi v podniku na rohu pětapadesátý, jak má správně křtít medicínu. Bylo to marný, byl tvrdej jak láhev toho patoku, co si na něm Sikorsky budoval dokonalou životní lajnu. Teda, zas tak tvrdej nebyl, protože ta láhev to přežila, jeho hlava ne. Myslím hlavu toho číšníka, to je snad jasný. Kebule se mu po tý pecce nad čelem rozevřela jak vějíř ze šantánu. Sikorsky si pak umyl pazouru vod krve proudem režný z láhve a jelo se dál. Jo, někde jsem slyšel, že svět je prej krásnej. Mám na tohle svůj vlastní pohled.

Takhle šly dlouhý roky, někdo kleknul v devětadvacátým a zhoup se na vlastních kšandách, aby si zachoval dekorum. Pak přešla druhá válka. No, Sikorsky nás protáh těma těžkejma rokama až do padesátejch let. Sikorsky prostě uměl. A Billie uměla taky.

Jo, asi sem vám zatím nenapsal nic o Billie. Tak, to sme někdy kolem devětačtyřicátýho stáli se Sikorskym u baru v klubu Alhambra. Lokál prokouřenej na sto let dopředu, čajíček tek´proudem a hérák byl volňáskem do týhle společnosti. Tenkrát si píchal každej kdo za něco stál. Na pódiu se setmělo a bodovka najela na nějakou kočku. Já cejtil už jen podle toho, jak se uměla postavit, že s náma parádně začvičí. Jo, samosebou, měla dlouhý rukávy, ale ten trip z ní táh´na sto yardů tak jako tak. Kapela za to vzala a celej lokál ztuhnul. Bubeník s rytmákem cvičil, jako když ti holka vod vedle zajede na sešeřený chodbě tvýho rodnýho domu znenadání do poklopce, tak silný to bylo. Basák byl snad udělanej navostro jen do svý basy. Jak ten s ní cvičil, to byl rajc. Pianista to tlouk přes ruku, fantastický synkopy a pak se Billie trochu rokročila a spustila song songů… Jo STRANGE FRIUT… nevím tak úplně přesně, co to udělalo se Sikorskym, já se ale po pár taktech udělal. Jo, můžete mi věřit. Ta holka se brodila mlhou cigár, bahnem neřesti, peklem, a zpívala jak anděl. Jak sto andělů najednou. Celej lokál ani nedutal. Pak to Billie dozpívala a kapela to rozjela na plný grády. Fantastickej fíling. Billie jim do taktu dupala nohou a maník se ságem, sjetej jak zákon ulice káže, tak ten maník se žvárem v levým koutku vysek takový tenorový sólo, že snad z tý jízdy popraskaly i žárovky na stropě. Jo, tohle byl ajfr na druhou. Saxofonista prohnutej v kolenou, temeno skoro vopřený vo klavír a se ságem nasměrovaným do nebe sekal jeden tón za druhým. I Sikorsky dupal pravým kopytem do podlahy. A já, já jel, to si pište, já dokázal vobletět celej svět během pár taktů týhle božský kapely.

Pak to Billie zklidnila a spustila AS TIME GOES BY. Jasně… Casablanca v přímým přenosu. Šel jsem do kolen a hledal, jestli tu někde kolem neuvidím Bogarta v baloňáku s vyhrnutým límcem. Billie vyzpívala celej můj život, připadal jsem si jako svlečenej z hadrů, jako vysvlečenej z kůže. A garantuju vám, nebyl jsem v tom sám. Jak je tam uprostřed ta jemná mezihra, tak přesně v tý chvíli jsem do sebe vobrátil tuplovanýho panáka režný na ex. Zavřel sem voči a plul s Billie. Jo, tomudle já říkám nebeskej let. Billie nás měla všechny v hrsti. Vedle mně stál nějakej skrček. Stál a brečel jak malej kluk, mrkli sme na sebe a voba sme věděli, že víme. Bože, jak my tehdy věděli…

Pak byla přestávka a my kalili ostošest, zahulenej lokál, poslédní tóny Billie se ještě třásly nad podiem, ságo opřený o převrácenou židli, jehly cinkaly vo podlahu, bělma vočí a neskutečnej hukot. Naštěstí brzo na podium dovrávoral pianista a zahájil seanci číslo dvě. Billie přišla v šatech s ramínkama bez rukávů a my měli všechno jak na taliři. Jo, to byla ženská se vším všudy, mrkali byste. V obou loketních jamkách temněly pod nánosem pudru modřiny velký jak koláče. Billie spustila ten cajdák, co se po něm před válkou pověsilo tolik nešťastnejch srdcí, že ho museli zakázat. Menoval se, menuje se, a navždy se menovat bude GLOOMY SUNDAY. No řeknu vám, nemít v sobě dvojitou dávku héráku a půl litru whisky, hodil bych si v půli týhle skladby mašli taky. Billie nám vyzpívala celej svůj bol života. Jo, svý znásilnění v mládí, otčíma, prostě celej ten zpropadenej a zavšivenej svět, vysmejčila s náma každej kout a protáhla nás každým plivancem. Pamatujte si, nikdy nikdo už nemůže na světě vyzpívat větší trágy než Billie. To sem poznal a to taky sem ochotnej podepsat. Třeba krví.

No, tak sme kalili s Billie až… až do příchodu šťáry. Jak vyhazovač zmerčil pendreky, dal dolů směrem k baru smluvený znamení, odtamtud barman dvakrát bliknul světlem nad barem a Billie se ztratila z podia. Jo, dotáh´to za ní ten maník se ságem.

Asi se ptáte, proč se Billie dekovala. No, já to taky tenkrát nevěděl, Sikorsky mi to řek´. Billie měla totiž zakázaný newyorský kluby. Proč, to už si domyslete sami.

Billie zemřela v devětapadesátým. Bylo jí čtyřicet čtyři… S ní odešel jedinečnej svět, svět pravdy, bolesti a žalu, svět zoufalství v hlase, ale i svět nekonečný konejšivý něhy. Jo, Billie uměla napumpovat vaše tepny k prasknutí a věděla i kde máte svý bolavý místa. Billie byla bůh.

Tak aspoň desky po ní zbyly. Až vám jednou bude hodně dobře, dejte si na gramec třeba desku BODY AND SOUL. Snad to přežijete. Sikorsky si tuhle desku servíroval zásadně s kopytama na stole, doutníkem v pravý a s láhví režný v levý. Střídal to po taktech. Věděl proč. Jestli máte pořádnou káru, něco festovního, v čem vrže kůže když se muchlujejte se svou milou, zkuste to v ní někde za měsíční noci s Billie… ale opatrně, opatrně. Jo, a na ten flák GLOOMY SUNDAY (je z devětatřicátýho a najdete ho třeba na desce BLUE BILLIE), na ten fakt bacha, nerad bych vás měl na svědomí…
Avatar - Ricardo
21. 5. 2010 15:10
Re: Ty blaaaho
Slečna od Rollsu má pěkný kalhotky :-)