Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach ve Frankfurtu 2007

Miro Mihalik
Diskuze (0)
Na hrdou německou značku je trochu smutný pohled.

Neprodává tolik vozů, jak by si vedení německého koncernu představovalo a její stánek jakoby tuto situaci přesně vystihoval. Maybach stál bokem, ve stínu vozů Mercedesu a při bombastické show, kterou předváděla flotila nových vozů a prototypů s hvězdou na kapotě sloužil jako pódium, kterému nikdo nevěnoval pozornost. Škoda. Podívejme se aspoň na to, jestli Maybach nemá něco nového.

Podle interních informací si až dvě třetiny zákazníků staví svého Maybacha přesně podle svých představ a to je důvod, proč se rozšiřují další možnosti individualizace. Nepřeberný seznam laků se rozšiřuje o barvu Alu-beam, která obsahuje metalické částečky o velikosti jen 30 až 50 nanometrů, přičemž, pro srovnání, běžná metalíza obsahuje částice s velikostí 100 až 300 nanometrů. Maybach říká, že výsledný efekt připomíná tekutý kov a jejich lák září mnohem více než konvenční srovnatelné barvy.

Nové jsou rovněž 20palcové disky kol, které se leští v obrovském bubnu s kousky skla ve tvaru pyramidy a kuželu. Opět vše za účelem vytvoření vysokého lesku, který připomíná nerezovou ocel. Poslední novinkou je černá kůže, která se vyrábí žehlením špičkové kůže nappa, a barví se tak, aby se hodila k dílům vyrobených z karbonu nebo lakovaných černým klavírním lakem.


Miro Mihalik
Diskuze (0)