Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda láká na novinky roku 2005!

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Fordova japonská větev chystá uvést na světové trhy do dvou let celkem 16 nových modelů. Do Evropy příjde již v roce 2005 čtveřice zajímavých novinek.

Fordova japonská větev chystá uvést na světové trhy do dvou let celkem 16 nových modelů. Do Evropy příjde již v roce 2005 čtveřice zajímavých novinek.

Oficiální cestou se k nám dostaly informace připravovaných novinkách následujícícho roku.

Velkoprostorová Mazda5, která se veřejnosti představila na pařížském autosalonu letos na podzim, příjde na český trh v létě 2005, když národní premiéru oslaví předtím na brněnském autosalonu v červnu.

Na podzim roku 2005 k nám příjde nejrychlejší sedan v portfoliu Mazdy, sportovně laděná šestka MPS (Mazda Performance Series). Její přeplňovaný čtyřválec 2,3 l bude mít nejvyšší výkon 191 kW při 5.500 ot./min a vysoký točivý moment 380 Nm už při 3.000 ot./min. České zastoupení Mazdy již také přislíbilo facelift Mazdy 6, který by se měl poprvé světu ukázat na autosalonu v Ženevě v březnu 2005 a na českém trhu se této novinky dočkáme také příští léto.

V Ženevě se představí také zcela nová generace Mazdy MX-5, která bude i ve svém třetím vydání usilovat o posunutí absolutního počtu prodaných vozů nejprodávanějšího roadsteru na světě. První vozy se na evropském trhu objeví v průběhu října 2005.

Neoficiální jsou zatím informace o připravovaném nástupci modelu RX-7, který však tentokrát bude mít pevnou skládací střechu. Pod kapotou bude opět pracovat Wankelův motor. Podvozková platforma nového kupé-kabria je shodná s platformou kupé RX-8. Po vzoru Mazdy6 MPS se chystá také Mazda3 MPS s přeplňovaným motorem a pohonem všech kol a také třísetkoňová RX-8 MPS.

Ondřej Láník
Diskuze (3)