Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda oznámila nečekaný nárůst zisku (výsledky za 4. čtvrtletí)

Dan Vořechovský
Diskuze (2)
Japonská Mazda pokračuje v růstu, který započal v roce 2002, a oznámila nejlepší čtvrtletní hospodářské výsledky ve své historii.

Čtvrtá největší japonská automobilka Mazda oznámila překvapivý nárůst zisku ve čtvrtém čtvrtletí svého fiskálního roku o 24 %. Mazda tak v posledním čtvrtletí dosáhla zisku ve výši 264 milionů dolarů. Tržby vzrostly ve stejném období o 16 % na 8 miliard dolarů. Jde o nejlepší čtvrtletní výsledky v historii automobilky.

Za celý loňský fiskální rok, který Mazdě skončil posledním dnem letošního března, dosáhla hirošimská automobilka zisku ve výši 616 milionů dolarů, což znamená roční nárůst o 11 %. Stejným tempem rostly také tržby, když dosáhly hodnoty 27 miliard dolarů. Silnou poptávku zaznamenala Mazda u modelů CX-7, CX-9, Mazda 5 a MX-5 Miata. Mazda prodala za loňský rok celkem 1,3 milionu vozů, což znamená roční nárůst o 1,6 %.

V letošním roce by automobilka ráda prodala 1,35 milionu vozů a dosáhla zisku ve výši 711 milionů dolarů. Tržby by měly podle plánu činit 28 miliard dolarů.

Dan Vořechovský
Diskuze (2)