Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda Roadster Coupe pro Japonsko

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Mazda uvedla na japonský trh uzavřenou verzi oblíbeného roadsteru MX-5. Novinka Roadster Coupé je jediným kupé s pohonem zadních kol a motorem pod 2 litry, vyráběným na Japonském souostroví.

Mazda uvedla na japonský trh uzavřenou verzi oblíbeného roadsteru MX-5, která je na objednávku dodávána dealery Mazdy a Mazdy Anfini. Název novinky vychází s japonského Roadsteru, což je převlečená otevřená MX-5. Roadster Coupé je jediným kupé s pohonem zadních kol a motorem pod 2 litry, vyráběným na Japonském souostroví. Oproti kabrioletu byla dále zvýšena tuhost karosérie, což ale zvýšilo hmotnost automobilu jen o 10 kg. Uzavřená MX-5 oslaví světovou výstavní premiéru na autosalonu v Tokiu.

V dceřinné společnosti automobilky, ve firmě Mazda Engineering and Technology Co. Ltd vznikly hned tři varianty-Typ A, E a S.

Typ A bude vyroben ve 200 exemplářích. Jde o žlutý Roadster Coupé na snímcích ve fotogalerii. Od dalších verzí se Typ A odlišuje jiným nárazníkem ve Ferrari-stylingu, rozšířenými blatníky, spojlerem na zádi a upraveným vzhledem světlometů. Pod kapotou je čtyřválec 1,8 l (132 kW) a šestistupňová převodovka.

Komfortnější variantou je Typ E (červený). Manuální převodovka je nahrazena 4 stupňovým automatem a výkon je snížen na 113 kW. Také počet těchto automobilů je omezen a to číslem 150.

Třetí verze, Typ S (stříbrný), má zatím naplánovanou neomezenou produkci. Zákazník může vybírat ze dvou modelů. Pod kapotou eska bude čtyřválec 1,6 l(92 kW) s 5 stupňovou manuální převodovkou nebo větší 1.8 l (132 kW) se 6 stupňovou manuální převodovkou.

Ondřej Láník
Diskuze (5)