Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda RX-8 s automatem a novými barvami

Libor Zezulka
Diskuze (55)
Originální sportovní automobil Mazdy s rotačním motorem RX-8 bude od poloviny října dostupný s automatickou převodovkou a několika vylepšeními.

Mazda RX-8 se prodává od roku 2003 a za tři roky svého života si získala spoustu příznivců v mnoha zemích světa Českou republiku nevyjímaje. Do další minimálně tříleté periody si originální sporťák s rotačním motorem (jeho test naleznete v magazínu) přiveze některá vylepšení. Velkou změnou bude doplnění nabídky sestávající se momentálně z pěti a šestistupňové manuální převodovky o šestistupňovou automatickou převodovku s možností sekvenčního řazení (systém Active Adaptive Shift).

Automatická převodovka podle Mazdy zajišťuje plynulou akceleraci a pomáhá snižovat hluk ve vysokých otáčkách. V interiéru Mazda připravila nový kožený paket s koženým čalouněním dveří a sedadel, koženým potahem volantu, řadicí páky a ruční brzdy, součastí paketu bude také bezklíčový vstup, 18palcová hliníková kola, přední mlhové světlomety a hliníkové pedály. Paleta barev se rozšířila o novou modrou (Stormy Blue Mica) a bílou (Crystal White Pearl Mica). Zatím není jasné, zda a případně kdy se inovovaná Mazda RX-8 dostane na náš trh. Těšit z úprav se zatím mohou pouze Japonci.

Libor Zezulka
Diskuze (55)
22. 8. 2006 21:21
Re: PLEJSTEJŠNOVEJ SAMURAJ
Nejkrásnější auto?.... Klid, Welle... o kráse možná máme trochu rozdílnou představu... ale karikatury většinou bodujou v jinejch zebříčkách...