Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda spustila výrobu v Mexiku, chce vyrábět až 230.000 vozů ročně

Jan Mička
Diskuze (9)
Mazda spustila výrobu v Mexiku. Jako první sjel z výrobní linky model 3 v karoserii sedan.

Oficiální spuštění výroby v mexickém městě Salamanca oznámila automobilka v úterý 7. ledna. Továrna nese název Mazda de Mexico Vehicle Operation (MMVO). Prvním vozem, který opustil zdejší montážní linku, se stala Mazda 3 s karoserií sedan. Tato Trojka je určena pro prodej na americkém trhu.

Podle slov generálního ředitele mexického závodu vynaložila Mazda obrovské úsilí, aby zde budovala automobily nejvyšší možné kvality. Automobilka naběhla na postupy, které zajistí stejnou úroveň kvality jako u vozů vyráběných v Japonsku. Má přitom jasně stanovené cíle – do roku 2016 chce zvýšit výrobní kapacity až na 230.000 aut ročně a mimo jiné tak přispět k hospodářskému růstu Mexika.

Automobilka si pro výrobu vozů nevybrala Mexiko náhodou. Na zdejší trh vstoupila již v roce 2005, do dnešního dne zde prodala přibližně 180.000 vozidel. Nejsilnější byl přitom loňský rok, kdy zde bylo registrováno asi 33.000 automobilů se známým logem na kapotě. Vozy vyrobené v továrně MMVO budou určeny pro americký a evropský trh. V říjnu toho roku by se mělo začít také s výrobou motorů, v příštích letech se počítá i s novou Mazdou 2.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - sexfive
14. 1. 2014 13:10
Re: No, super...
a neviete niekto, vravelo sa že pre ruský trh si otvoria fabriku v rusku..?
8. 1. 2014 19:36
No, super...
To je teda fakt super zpráva, před měsícem jsem si objednal Mazdu 3 a ještě jsem všude vyprávěl, jaká to bude kvalitka, protože se vyrábí pouze v Japonsku. Tak doufám, že ta moje bude jedno z prvních aut vyrobených v Mexiku, partou pověstně svědomitých a zaučujících se mexičanů 8-s
8. 1. 2014 14:04
Re: vsichni jsou uz v mexiku
nooo, uz aj cena je kompromis alebo priestor (bmw) a pre niekoho moze byt aj zadny pohon kompromis

"Podle slov generálního ředitele mexického závodu vynaložila Mazda obrovské úsilí, aby zde budovala automobily nejvyšší možné kvality."
Inak to usilie muselo byt enormne >:D
Avatar - KANKUNEN
8. 1. 2014 13:32
Re: vsichni jsou uz v mexiku
Topper, všechno vidíš v Kia dimenzích. Levně vyrobit, abych mohl levně prodat. Mazdě se ale daří kvalitně vyrobit a nechat si to zaplatit. Podívej se na prémii, ti si nechají zaplatit půl milionu navíc, ale zákazník to dá, protože kupuje auto bez kompromisů.
8. 1. 2014 12:35
Re: vsichni jsou uz v mexiku
Lacná pracovná sila, korupcia, nestabilita krajiny kde si ako gigant môžeš dovoliť čokoľvek - preto ten tvoj latinský tiger ako si to nazval. O blízkosti ich majoritného trhu (USA) ani nehovoriac

Ak by Mazda v EU potrebovala závod tak by ho už mala a určite by sa pri tom netlačili do Slovinska alebo Chorvátska. Pre nejaký výrobný závod by bolo dobré možno Poľsko, kde je ešte nejaká tá pracovná sila schopná vyrábať automobily pretože už ani u nás sa kvalifikovaná pracovná sila nájsť len tak nedá. Je to tiež len zdroj, ktorý je vyčerpateľný aj keď obnoviteľný.