Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda bude pro Toyotu vyrábět auto na základech modelu 2

David Bureš
Diskuze (5)
Automobil bude určen převážně pro severoamerický trh.

Mazda oznámila, že ve své mexické továrně bude pro automobilku Toyota vyrábět subkompaktní automobil. Tento vůz bude postaven na základech Mazdy 2.

Závod v mexickém městě Salamanca je v současnosti ve výstavbě. Mazda zde od roku 2014 chce vyrábět modely 2 a 3. Výrobní kapacita továrny byla dosud plánována na 140.000 automobilů ročně, díky produkci malé Toyoty ale vzroste.

Subkompaktní Toyota s technikou Mazdy se v Mexiku bude vyrábět od roku 2015. Ročně má vznikat až 50.000 exemplářů tohoto auta. Vůz bude určen převážně pro severoamerický trh, prodáván bude patrně také v Mexiku.

Zatím není jasné, jak bude chystaná Toyota vypadat. Bude mít totiž vlastní design. Jejím základem bude patrně nová generace Mazdy 2. Ta současná je na trhu od roku 2007.

Mluvčí automobilky Dion Corbett serveru Automotive News sdělil, že tento vůz nenahradí žádný model ze současné nabídky značky. Toyota s technikou dvojky tak rozhodně nemá být nástupcem Yarisu.

Server Automotive News spekuluje, že chystaný subkompakt bude prodáván pod značkou Scion. Ta je profilována jako značka pro mladé a je určena pro severoamerický trh. Aktuálně se všechny Sciony vyrábějí v Japonsku a do Severní Ameriky se dovážejí.

Zvýšení kapacity továrny zaplatí Toyota, stejně tak část výrobních zařízení. Tato automobilka si také zafinancuje vývoj vozidla. Toyota zatím neuvedla, kolik financí investuje do výroby tohoto auta.

Obě automobilky dosud hledaly způsoby, jak rozšířit svoji výrobu v tomto regionu. Díky místní produkci se vyhnou ztrátám spojeným se silným jenem, pokud by auta do Ameriky dovážely z Japonska.

David Bureš
Diskuze (5)
10. 11. 2012 20:28
Re: Japonsko
koncom januara by mali dojst...aspon podla dealera v TT
10. 11. 2012 19:53
Re: Japonsko
mazda aj teraz vyrába autá určené pre ameriku v USA. túto fabriku zdiela s fordom a výrobu odtiaľ sťahuje. Takisto vozy určené pre čínu a okolité krajiny vyrába v číne. Nie je sa čoho báť, vozy určené pre Europu sa budú robiť v Japonsku. Ja čakám na novú šestku.
Avatar - PeterLuk
10. 11. 2012 15:36
Japonsko
Bojím sa, až príde deň, keď sa budú Subaru vyrábať aj mimo Japonsko... Mazda už spúšťa továrne mimo Japonsko, čím prišla o svoju jedinečnosť... Škoda. :'-(