Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 Spyder Concept: Tovární tuning klasiky

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Mazda si pro letošní veletrh SEMA připravila upravenou verzi roadsteru MX-5 s jednoduchou plátěnou střechou.

Koncept připravený pro americký veletrh Specialty Equipment Market Association (SEMA) se může oproti sériovému provedení Mazdy MX-5 s plátěnou střechou pochlubit řadou vylepšení.

Nejviditelnější úpravou je, kromě agresivnější přední části s LED pro denní svícení, právě to, co z Mazdy MX-5 dělá tak oblíbený automobil: plátěná střecha. Jednoduchá plátěná střecha je totiž po vzoru modelu Porsche Boxster Spyder pouhým nouzovým řešením pro případ deště, chybí zde totiž možnost sklopit střechu z místa řidiče a jednoduše pokračovat bez ní.

Zjednodušená plátěná střecha navržená společnostmi MNAO Design a Magna Car Top Systems (ta mimochodem stojí i za plátěnou střechou Boxsteru Spyder) prý nesnižuje vnitřní prostor nad sedadlem. Výrobu plátna v barvě grenadine red dostala na starosti firma Haartz Corporation.

Bíle lakovaný koncept stojí na sedmnáctipalcových šedých litých kolech Advan RS s deseti paprsky, obutí kol obstarala taktéž Yokohama když vůz osadila čtveřicí polozávodních pneumatik (s homologací) AO48 o rozměru 225/45R17. Okruhové úspěchy Mazdy MX-5 připomíná spalování závodního biopaliva Isobutanol od koncernu BP. Závodní rodokmen má i speciální lehká baterie od Braille Battery s prodlouženou životností. Tuning vozu doplňuje výfuk od Racing Beat, podvozek od Mazdaspeedu a sada výkonných brzd Brembo.

V interiéru najdeme černé kožené sedačky s výplněmi z Alcantary v barvě Coal Ash. Volant dostal závodní červený proužek a nové je taktéž stříbrné obložení interiéru a koberečky. Bezpečí posádky i při převrácení zaručují ochranné oblouky.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)