Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda v Detroitu: sporťák Kabura a sériová CX-7

Libor Zezulka
Diskuze (19)
Ve Frankfurtu se studie nového crossoveru jmenovala MX-Crossport v Detroitu se představí už pod sériovým jménem CX-7. V světové premiéře se ukáže Mazda Kabura.

Příval designových konceptů Mazdy pokračuje. Na autoshow v Detroitu japonský výrobce představí už třetí studii v posledních pěti měsících a zároveň ukáže světu sériovou podobu nového crossoveru CX-7 prezentovaného ve Frankfurtu pod názvem MX-Crossport. Koncept Mazda Kabura vzniknul v designovém centru Mazdy ve městě Irvine v Kalifornii a spojuje dynamiku a funkčnost.

Jméno Kabura vzešlo z japonského slova “Kabura-ya“ označující šíp, jenž se používal pro oznámení zahájení bitvy. Žádné další podrobnosti bohužel Mazda v tiskové zprávě o studii Kabura nesdělila. Naopak nový crossover CX-7 navržený speciálně pro americký trh stojí na prahu hromadné sériové výroby, takže automobilka už nemusí nic tajit. CX-7 nabídne Američanům kromě dynamického designu také prostorný interiér a velký kufr.

Motorovou paletu tvoří jediná jednotka, zážehový přeplňovaný motor s objemem 2.3 litru, jenž vyvine maximální výkon 179 kW při 5000 otáčkách. Američtí zákazníci si budou moci vybrat mezi variantou s poháněnou přední nápravou nebo elektronicky řízeným pohonem všech kol. Ve výbavě nebude chybět žádný z obvyklých bezpečnostních systémů (ABS, DSC, TCS).

Libor Zezulka
Diskuze (19)