Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda v Paříži

Diskuze (0)
Mazda připravila vzhledovou i technickou modernizaci Mazdy2, představila nový turbodiesel a chystá se na příchod nové generace úsporných motorů.

Japonská Mazda letos slaví 90 let. Pařížská expozice automobilky tuto skutečnost neopomněla, více se ale zaměřila na přítomnost a nejbližší budoucnost značky.

Mazda2 podstoupila facelift, který sblížil tvář nejmenšího modelu značky s těmi novějšími. Součástí modernizace je nové naladění podvozku a přechod motorů na emisní normu Euro 5.

Na jaře se Mazda5 představila poněkud nezvykle jen se zážehovými motory. Nabídku od podzimu rozšiřuje nový turbodiesel 1,6 MZ-CD Euro 5 o výkonu 85 kW – proti vznětovému dvoulitru v předchozí generaci vykazuje o 15 % nižší kombinovanou spotřebu.

Stejné pohonné jednotky se dočká i Mazda3. Zde nový turbodiesel nahradí 1,6 MZ-CD Euro 4 o výkonu 80 kW.

Mazda také opakovanou premiérou připravuje veřejnost na zcela nové agregáty Skytech. Konkrétně se jedná o benzinový motor SKY-G, dieselový SKY-D a novou automatickou převodovku SKY-Drive. Tyto inovace mají být významným příspěvkem k závazku snížit během sedmi let v období 2009–2015 emise CO2 u svých aut o 30 %.

Diskuze (0)