Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda5 Space Wagon: Z MX-Flexy je pětka

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Mazda rozšíří v Paříži svou číselnou řadu o nový model Mazda5, na který jsme už byli připravováni studií MX-Flexa. Podle tiskové zprávy má být uvnitř k dispozici interiér "6+1", což by odpovídalo původnímu konceptu studie.

Pátý produkt nové modelové řady Mazdy, s jednoduchým číselným označením rozšíří dosavadní výrobním program. K Mazdě6, Mazdě2, RX-8 a Mazdě3 se přidává Mazda5.

Na společné platformě s Mazdou3, potažmo Focusem C-MAX o velkorysém rozvoru 2.750 mm (při délce 4470 mm) přijíždí MPV se sportovním fleurem, který je nedílnou součástí marketingové strategie Mazdy s názvem Zoom-Zoom.

Jediná fotografie, kterou výrobce zveřenil neříká nic o tom, jak to bude vypadat uvnitř, ale krátké tiskové oznámení zmiňuje uspořádání sedadel "6+1" (podle konkrétního trhu). To naznačuje, že interiér bude mít blízko k dříve představené studii. U té byla všechna místa k sezení v maximální možné míře unifikována a zadní bylo možno snadno složit do podlahy pomocí jednodotykového systému KARAKURI, známého už např. z Mazdy 6. Důležitým prvkem MPV je snadný přístup do interiéru. To mají na starost v Mazdě5 posuvné boční dveře na obou stranách, o šířce 700 mm.

Studie MX-Flexa byla poháněná zážehovým čtyřválcem 2,3 l (126 kW, 214 Nm), doplněným čtyřstupňovým automatem. U pětky Mazda slibuje čtyři motory, z nichž dva budou speciálně pro Evropu připravené diesely common-rail.

Ondřej Láník
Diskuze (3)