Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazdy 3 se blíží do Frankfurtu, zbývá 5.000 km

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Osm vozů Mazda 3 se na začátku srpna vydalo na pouť z ruského Vladivostoku do Frankfurtu nad Mohanem, Auto.cz bylo u toho. Nyní zbývá už jen třetina cesty.

Když jsme konvoj opouštěli v Blagověščensku na rusko-čínské hranici, zbývalo osmi Mazdám 3 do cílového Frankfurtu více než 13 tisíc kilometrů. Na tamním autosalonu bude nová generace slavnostně představena.

Byl to opravdu zážitek, zakusit reálie silničního provozu jihovýchodního Ruska. Z naší třídenní etapy jsme denně informovali naše čtenáře nejen o tom, kam jsme zatím dojeli a co se děje s auty, ale také jsme přidali nějaké „cestovatelské“ postřehy. Shrnutí celé cesty včetně videoreportáže si můžete přečíst v závěrečném článku minisérie.

A kde jsou auta nyní? Evropu už mají na dohled, opustili město Ťumeň a rychle se blíží k pohoří Ural. Do Moskvy zbývají už „jen“ dva tisíce kilometrů a do Frankfurtu slabých pět tisíc. Vozy za sebou mají řadu defektů (jednou dokonce na dvou kolech současně) a bílý vůz číslo sedm (my jsme měli bílou dvojku) byl chvíli vyřazen z boje velkou nerovností na cestě, která vážně poničila spodní rameno přední nápravy na levé straně. Po opravě však všech osm vozů společně pokračuje dál.

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Avatar - Choochoo
28. 8. 2013 10:29
Re: Foto
NA prvnich fotkach se mi tolik nelibila, ale tady vypada pekne.
28. 8. 2013 10:10
Re: FRENŠTÁT
OCTAVIA SCOUT napříč Ruskem, asi málo čtete když nevíte o akci Škody z roku 2007. >:D
[odkaz]

[odkaz]
Škoda Yeti a jen tak něco navíc [odkaz]
28. 8. 2013 07:09
Re: FRENŠTÁT
Po pravdě, kolik automobilek něco takového udělalo a kolikrát? Je to rozhodně zajímavý tah. Jestli Mazda 3, nebo CX-5, je podle mne jedno. Stačí vybrat vhodnou cestu. Při zkouškách zažívají i horší.
28. 8. 2013 01:32
Re: FRENŠTÁT
vozit srot kamazem se spotrebou 100 na 100 je ekonomicky nesmysl. jinak teda nechapu kde se flakaj. googlemaps trasu naplanoval na 133 hodin jizdy >:D
27. 8. 2013 23:12
Re: FRENŠTÁT
Jen to ne! Nebudu číst 49 dní denní online zpravodajství o každém přejetí kdejakého rygolu se spotřebou 3,2345L / 100 km. Takhle se napíše o mazdě jednou za pár dní a hodí pár fotek. Náhodou mazdě fandím, není to zase taková sranda jako to vypadá a je to velký risk !