Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren a Sparco nabízí závodní kombinézu s extrémně nízkou hmotností

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Sparco McLaren SP16+ je oficiální označení pro závodní kombinézu, o níž společnosti Sparco a McLaren Automotive uvádí, že je nejlehčí na trhu.

Sparco i McLaren patří mezi špičku ve svých oborech a výsledkem jejich spolupráce se stala kombinéza pro závodní jezdce, která byla schválena organizací FIA, je využívána piloty stáje McLaren F1 Racing a míří na trh, což znamená, že si ji může objednat prakticky kdokoliv.

Sparco McLaren SP16+ i přes splnění všech bezpečnostních požadavku organizace FIA vyniká svou hmotností pouhých 590 gramů. Ta je uváděna pro provedení ve velikosti 52, v němž v této kombinéze zapózoval Bruno Senna. Ve srovnání s ostatními kombinézami svého druhu má mít Sparco McLaren SP16+ o 10 procent nižší hmotnost.

Každý exemplář této kombinézy je vyráběn v Itálii a jen šití má zabrat více než 12 hodin. Samozřejmostí je přizpůsobení postavě konkrétního jezdce a provedení barev podle jeho představ či potřeb závodního týmu. Kombinéza pak může být doplněna i o kapsy, jimiž její standardní provedení nedisponuje.

Vedle nízké hmotnosti a provedení na míru nabízí kombinéza i vysokou míru bezpečnosti a samozřejmostí jsou zde bezešvé lemy zápěstí i kotníků z Nomexu a použití dvou vrstev materiálu s odolností proti vysokým teplotám, vynikajícího svou nízkou hmotností.

Sparco McLaren SP16+ uvádí její výrobci na trh s cenou od 2344 britských liber (zhruba 69.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)