Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren nakonec nebude vyrábět dostupnější model konkurující Caymanu

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Šéfdesignér britského výrobce supersportů McLaren, Robert Melville, se nechal slyšet, že automobilka nakonec neplánuje model, který by stál pod současným základem v podobě vozu 540C.

McLaren je firma, která nejen že dělá věci po svém, ale také se nepojí s žádnou jinou automobilkou a je to pravý výrobce supersportů. I základní model má výkon 540 koní z přeplňovaného osmiválce umístěného před zadní nápravou. Spekulovalo se však, že by mohl přijít nový menší a dostupnější model, který by tak konkuroval vozu Porsche Cayman.

To však nyní vyvrátil šéfdesignér značky, Robert Melville. Model 540C je nejníže, kam chce automobilka zajít, konkurent Caymanu by prý již byl příliš velký krok. Již verze 540C a 570S jsou pak navrženy tak, aby je mohli zákazníci používat denně, McLaren tím tedy jde přímo proti strojům jako je Porsche 911 či Audi R8.

Německé Porsche mezitím ukázalo Cayman GT4 v závodní verzi Clubsport, která není určena pro provoz na běžných komunikacích. Vůz má plochý šestiválec upravený pro použití v motosportu, stále však má výkon 385 koní. Jednotka je však spojena s dvouspojkovou převodovkou a závodním samosvorným diferenciálem. Na to jak vůz jezdí, se můžete podívat na následujícím videu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)